Timeshare overeenkomst

Heeft u spijt van uw timeshare overeenkomst? Wilt uw timeshare overeenkomst ontbinden maar het timeshare bedrijf werkt niet mee? Dan bent u bij ons aan het goede adres!Timeshare overeenkomst

Timeshare verkopers, verkopen in Europa bijna geen timeshare meer aan nieuwe ‘slachtoffers’. De vakantiegangers die nietsvermoedend onderweg naar het strand zijn, vaak met kleine kinderen, worden zonder pardon naar het timeshare resort gelokt, waar ze ontvangen worden door de receptioniste die hen uitlegt wat de bedoeling is van vandaag. Dat de waarheid hier al verdraaid wordt is geen verrassing natuurlijk! Vervolgens wordt u opgehaald door een gladde timeshare verkoper die u de komende ’90’minuten zal vertellen waar het allemaal over gaat, met als doel het door u laten ondertekenen van een timeshare overeenkomst.

Timeshare overeenkomst in 2 stappen

Een timeshare overeenkomst maar dan anders! Om de timeshare wetgeving trachten te omzeilen zijn de timeshare bedrijven overgestapt naar de verkoop van zogenaamde vakantie pakketten. Men biedt u aan om een aantal weken vakantie te kopen. Het gaat hierbij meestal om 2 tot 6 losse weken vakantie, waarbij men de kopende partij, u dus, min of meer verplicht om de eerste week terug te komen naar de plek waar u op dat moment bent en waar u de timeshare overeenkomst ondertekend. Waarom? Stel u bent overgegaan tot de aankoop van 6 weken vakantie voor een bedrag van €4500,-  en u komt het eerste jaar terug naar het timeshare resort. Men zal u verwennen en u zult denken ‘He dit had ik al veel eerder moeten doen!’. De volgende ochtend heeft u (verplicht) een ontbijtje met de timeshare verkoper. Deze zal u nu trachten om een echt timeshare lidmaatschap met een ondoorzichtige timeshare overeenkomst aan te smeren. Dit kost uiteraard weer nog meer geld. De 3 weken die u nog tegoed heeft van het vakantiepakket zal de verkoper heel vriendelijk terugnemen. Dit verrekend men met het aankoopbedrag van de nieuwe timeshare overeenkomst. Men koopt dus eerst een vakantie pakket, Dit is geen timeshare en hoeft zich dus niet aan de timeshare wetgeving te houden, zo denken ze. Het volgende jaar of soms al een paar maanden later, komt u terug en verkopen ze u een echte timeshare. Met een nieuwe timeshare overeenkomst. Timeshare overeenkomst

Degenen die de timeshare overeenkomst ondertekenen en overgaan tot de aankoop van een dergelijk vakantie pakket maar die later geen timeshare lidmaatschap koopt is dus de gelukkige? Ja en Nee! Ja, omdat men geen slachtoffer is van de komende timeshare ellende en hoge jaarlijkse onderhoudskosten. Nee, omdat men deze gekochte vakantieweken gewoon niet kan gebruiken en boeken. Men is verplicht om deze weken, waarvoor u gewoon RCI certificaten ontvangt, binnen 12 maanden te gebruiken. Echter wanneer men probeert deze weken te gebruiken komt men er al snel achter dat ze nergens te boeken zijn! De enige resorts war men heen kan gaan , zijn 1 of 2 resort van DRI in Griekenland. Gebruikt men deze certificaten dan verplicht men zich er tevens toe om iedere keer weer deel te nemen aan een timeshare verkoop presentatie. De enige week van het vakantiepakket die men kan gebruiken, is de eerste week dat u terug bent gekomen naar het timeshare resort waar u het pakket heeft gekocht. U kent nu de reden.

De timeshare overeenkomst en de verkoop

De zomer staat voor de deur en de prijzen van de accommodaties stijgen enorm tijdens de schoolvakanties. De timeshare verkopers maken hier natuurlijk dankbaar gebruik van. Hoe? Hier volgt een korte uitleg van een timeshare verkoop gesprek dat leidt naar de timeshare overeenkomst.Timeshare overeenkomst

  • Men vraagt u in welk hotel u verblijft en wat u daar momenteel voor betaalt. Vaak is dit een bepaald bedrag per persoon. Onthoud goed dat bijna iedereen wel iets aan te merken heeft op de accommodatie waar men op dat moment verblijft. Deze info gebruikt een timeshare verkoper later in het gesprek tegen u! Hij of zij zal eerst in een gezellig onder-onsje zoveel mogelijk informatie uit u halen. Info zoals; wat is voor u belangrijk op vakantie, waar gaat u naar toe op vakantie en vooral, waar zou u graag nog heen willen gaan. De zogenaamde droom vakantie. De timeshare overeenkomst komt dichterbij.
  • Vervolgens zal de verkoper u uit gaan leggen wat hij of zij te bieden heeft. Men legt uit wat de voordelen zijn van het ‘product’. Hij zal u laten zien waar men met hen op vakantie kan gaan. Uw droombestemming zit hier uiteraard bij!
  • De verkoper gaat uitrekenen wat u dan zou betalen voor 6 weken vakantie. Voorbeeld: stel u betaalt 600 euro per persoon per week voor uw accommodatie en u gaat met uw 2 kinderen en partner op vakantie. dit is dan 4 x 600 euro = 2400 euro. Voor 6 weken betaalt u dan gemiddeld 6 x 2400 euro = 14.400 euro! De verkoper heeft de timeshare overeenkomst al bijna in zijn binnenzak!
  • De verkoper gaat u ‘zijn’ accommodatie laten zien en vraagt u. “Stel dat u in deze, of in vergelijkbare, accommodatie vakantie zou kunnen vieren, zou u dat willen? Uiteraard zegt u ja! Hij zegt ook: “met ons kunt u overal ter wereld altijd in 4 of 5 sterren accommodatie op vakantie gaan. Het geen ik u nu laat zien is de absoluut minimum kwaliteit. Wij zijn verplicht om de minimum kwaliteit aan u te laten zien”…bla bla bla Vergeet niet dat vrijwel 90% van wat de verkoper u beloofd, niet terug te vinden is in de timeshare overeenkomst die u gaat ondertekenen.Timeshare overeenkomst
  • Vervolgens, hij heeft nog geen prijzen genoemd want het enige financiële plaatje dat uitgebreid aan bod is gekomen is het geld dat u nu kwijt bent voor uw vakantie, gaat u terug naar een tafel waar u nog wat te drinken krijgt. En roept iemand, meestal zijn manager, aan tafel. Deze heeft de timeshare overeenkomst echt in zijn map bij zich!
  • Deze gaat de vergelijking maken met ‘zijn’ prijzen. Op dit moment betaald u voor uw vakantie 2400 euro. dus voor 6 weken is dat dan 14.400 euro. Hij zegt dan; “bij ons kosten 6 weken in een veel betere accommodatie en wereldwijd, slechts….. en er komt een bedrag van rond de 4500 euro op tafel. Een goede timeshare overeenkomst? Bijvoorbeeld bij Atlantic Beach Club, behorende bij Enduria Travel worden Vakantiegangers er op deze wijze ingeluisd.
  • Op het moment dat hij u ziet twijfelen zal hij u vaak al snel 2, 3 of 4 weken gaan aanbieden. 2 weken rond de 1800 euro en 4 weken rond de 3200 euro. Daarbovenop komt dan nog eens de week vakantie die u op straat heeft gewonnen ( Ja dit is altijd een week vakantie in een timeshare resort) kortom het financiële is vaak niet te weerstaan. Onthoud 1 ding: Deze weken, met uitzondering van de eerste week, zijn niet te gebruiken en worden als onderhandeling gebruikt voor het volgende verkoop gesprek, dat later gaat plaatsvinden wanneer u weer terug bent in het resort en waarbij de timeshare overeenkomst enorm ondoorzichtig en uitgebreid zal zijn.

Let wel: Dit is een verkorte weergave van een verkoop gesprek. Met als doel dat u een timeshare overeenkomst gaat ondertekenen. Wij zullen in de toekomst, op onze blog, meerdere verkoop gesprekken uitleggen en beschrijven.

Ons advies is dan ook: Blijf weg van verkoop presentaties en geniet van uw vakantie! Een timeshare vakantie is altijd een veel te dure vakantie met alleen maar verplichtingen en veel frustraties! Een timeshare overeenkomst is altijd eenzijdig en vol met verborgen kosten. De timeshare verkoper liegt en is manipulatief.

Wilt u uw timeshare annuleren en stoppen met het betalen van die jaarlijks stijgende onderhoudskosten. Neem dan snel contact met ons op. Wij garanderen uw timeshare overeenkomst ontbinding.

error: Content is protected !!