Timeshare Fraude Timeshare fraude

Timeshare Fraude is nog steeds een actueel onderwerp waar timeshare eigenaren nog steeds mee geconfronteerd worden. Timeshare eigenaren worden plotseling door frauduleuze bedrijven gecontacteerd met de mededeling dat ze een koper hebben gevonden voor hun timeshare eigendom. De bedrijven die zich bezighouden met dit soort timeshare fraude activiteiten komen en gaan en hebben eigenlijk altijd 1 ding gemeen. Ze bellen u uit het niets, dit noemen we Cold Callers, en zijn op een twijfelachtige manier aan uw gegevens gekomen. Het kan zijn dat deze gegevens van timeshare eigenaren verkocht worden door medewerkers van timeshare bedrijven of door andere instanties. Er zijn bijvoorbeeld verhalen bekend van timeshare eigenaren die geklaagd hebben bij een Nederlandse stichting. Timeshare eigenaren beklagen zich over hun timeshare bedrijf of timeshare contract. Plotseling….zo vernamen wij, werden ze benaderd door het timeshare bedrijf of andere resale bedrijven die precies op de hoogte waren van de timeshare problematiek waarmee de eigenaar geconfronteerd werd. Toeval…..misschien, maar voorzichtigheid is uiteraard wel geboden, laat niet zomaar uw emailadres achter, zeker niet als het bedrijf in kwestie zich verschuilt achter een GSM nummer en een G-Mail email adres. Dit soort email adressen kan door iedereen worden aangemaakt en misbruikt. Timeshare fraude kan en moet gestopt worden. Bent u het slachtoffer geworden van een van de vele timeshare fraude bedrijven? Laat het ons weten. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: Wordt u benaderd door een persoon of bedrijf dat zegt dat ze uw timeshare kunnen verkopen, vraag dan gewoon om een reden waarom zij uw timeshare zouden willen kopen? Onthoud hierbij dat er vele verkoopsites zijn waarbij timeshare eigenaren hun eigendom geheel gratis te koop aanbieden. Bedenk ook dat het goedkoper is om timeshare resorts te boeken via de bestaande internet boeking sites, u betaalt hierbij meestal veel minder voor een week vakantie dan wat een timeshare eigenaar betaalt aan jaarlijkse onderhoudskosten. Op deze manier krijgt timeshare fraude geen kans!

Timeshare Fraude op diverse manieren

Timeshare fraude is er op diverse manieren. Timeshare eigenaren worden zoals gezegd benadert door Timeshare resale organisaties, maar ook zijn er de zogenaamde vakantie aanbieders die zeer hoge kortingen geven op vakantieweken of u zelfs een gratis week vakantie aanbieden. Dit soort timeshare fraude zien we steeds vaker voorbijkomen. Blijf altijd alert! Wij zijn van mening dat de verkoop van uw timeshare eigendom zo goed als onmogelijk is! Dit is uiteraard niet hetgeen dat timeshare eigenaren willen horen maar de realiteit is nu eenmaal zo! Vele Timeshare bedrijven hebben zeer goede banden met diverse Timeshare resale organisaties, deze hebben tot doel om timeshare eigenaren ertoe te bewegen hun timeshare te koop aan te bieden, op deze manier blijven ze toch nog gebonden aan hun timeshare contract, en moeten dus de jaarlijks stijgende onderhoudskosten blijven betalen! In onze optiek is dit wel degelijk een vorm van timeshare fraude. Wij van Timesharestop verkopen uw timeshare niet maar ontbinden per direct uw timeshare contract, zodat u per direct kunt stoppen met het betalen van de jaarlijkse onderhoudskosten en niet in handen valt van de vele bedrijfjes die zich bezighouden met timeshare fraude.

Timeshare fraude waarschuwing

Timeshare fraude waarschuwingen komen uit diverse hoeken. Zo zijn er de beschermers van de timeshare bedrijven, dit zijn de uithangborden van de RDO. Ja, u leest het goed. Deze bedrijven zeggen dat ze de belangen van de timeshare consument behartigt, in werkelijkheid echter doen ze precies het tegenovergestelde. Hierover is al veel en vaak geschreven op het internet. Zowel op Engelse sites en forums alsook op Nederlandse en Duitse websites en forums. Ook in diverse persberichten wordt al melding gemaakt over, met name deze dubieuze berichtgever van de timeshare industrie.

In Nederland is er een Stichting met anuwe banden met de RDO, deze vraagt iedere keer om, indien u slachtoffer geworden bent van bedrijven die zich volgens hen bezighouden met Timeshare Fraude, zich bij haar te melden. Het lijkt erop dat zij dit doet, om zo de timeshare industrie, te beschermen en te voorzien van klanten. Wat opvalt is, dat indien er positieve berichtgevingen zijn over bepaalde bedrijven, hiervan geen melding gemaakt wordt op de websites van dergelijke bedrijven. Gelukkig worden de leugens die zijn geplaatst af en toe ook gerectificeerd,Timeshare fraude

Bijna wekelijks komen er berichtgevingen op de sites van dergelijke organisaties waarin zij waarschuwen tegen bedrijven, actief in de timeshare fraude sector. Wat ons iedere keer weer opvalt, en gelukkig valt dit steeds meer timeshare eigenaren op, is het feit dat er vrijwel nooit enige berichtgeving op dergelijke Sites  vermeld staat over de vele frauduleuze timeshare bedrijven zoals Silverpoint, Anfi, Diamond Resorts International en anderen. Ook hierover is er al veel geschreven op het internet.

Klik hier voor meer info

Timeshare fraude moet bestreden worden! Hierin steunen wij iedereen die zich dat tot doel heeft gesteld. Wel hebben wij nu al vaak geconstateerd dat bepaalde organen, zeer vaak de plank misslaan en onjuiste informatie verstrekken. De reden is duidelijk! Geef de timeshare eigenaar wat ze wil, dat is natuurlijk de verkoop van hun timeshare belang, en hou ze vervolgens zo lang mogelijk vast aan hun timeshare verplichting! In onze optiek is dit een andere, meer verborgen, vorm van timeshare fraude

Timeshare fraude heeft gevolgen

Timeshare fraude zal er altijd zijn, het is daarom zaak om alert te blijven en te blijven nadenken! Indien u eerlijk bent dan weet u diep van binnen dat het gewoon onmogelijk is om uw timeshare te verkopen. U kunt 3 dingen doen:

  1. U houdt uw timeshare eigendom en blijft zodoende uit handen van de genoemde timeshare fraude bedrijven en personen. Dit is voor de meeste mensen geen optie meer vanwege de bekende problemen bij de timeshare resorts en vanwege het ontbreken van enige beschikbaarheid!
  2. U gaat toch uw timeshare te koop aanbieden, tegen beter weten in, en wacht op een koper (die niet zal komen) , ondertussen blijft u natuurlijk gewoon eigenaar en moet u de jaarlijkse onderhoudskosten blijven betalen. Er zijn klanten bij ons geweest die hun timeshare al gedurende 8 jaren te koop hadden staan. Ieder jaar betaalden ze de jaarlijkse onderhoudskosten aan hun timeshare bedrijf:  jaar 1: €650 | jaar 2: € 689 | jaar 3: € 730 | jaar 4: € 774 | jaar 5: € 820 | jaar 6: € 870 | jaar 7: € 922 | jaar 8: € 980 – Ondertussen kregen ze ook nog een ‘extra’ rekening aangezien het resort had besloten om nieuwe meubels aan te schaffen. Deze extra rekening bedroeg € 1450 . Gedurende de 8 jaar dat deze eigenaren hun Timeshare, zonder succes, te koop hadden staan, hebben ze in totaal € 7.885,-  betaald. Weggegooid geld, want onthoud goed: Uw timeshare te koop aanbieden heeft geen zin. Vraag uzelf eens af: WAAROM ZOU IEMAND UW TIMESHARE WILLEN KOPEN? of: WAT VOOR REDEN ZOU IEMAND KUNNEN HEBBEN OM UW TIMESHARE TE KOPEN? Weet u het antwoord? WIJ NIET!
  3. U neemt contact met ons op en laat uw contract ontbinden door ons. Per direct nemen wij de verantwoordelijkheid m.b.t. uw timeshare belang van u over. Dit houdt in dat u geen kosten meer hoeft te betalen aan uw timeshare bedrijf en dat uw naam van het contract zal worden afgehaald!

De gevolgen van deze timeshare fraude, hebben vaak grote mentale en financiële gevolgen voor het timeshare slachtoffer. Het maakt niet uit of u nu benadeelt bent door de timeshare resorts zelf, door frauduleuze timeshare resale bedrijven / personen of door bijvoorbeeld Nederlandse bedrijven of Stichtingen.

Indien u bent benadert door een van de genoemde bedrijven, wilt u ons dit dan laten weten? Wij zorgen ervoor dat dit wordt vervolgd!

U kunt dit doen op Tel: +31 33 2022 096 of op ons bekende emailadres. Of reageer gewoon even via ons contactformulier. Timeshare Fraude – Blijf ervan weg!

error: Content is protected !!