Timeshare consument

Er is al zeer veel geschreven over de timeshare consument in Nederland en daarbuiten. Waar wordt de timeshare consument mee geconfronteerd? Welke acties kan een timeshare consument ondernemen tegen timeshare oplichters? Maar ook; hoe kunnen timeshare eigenaren zichzelf beschermen? Op deze pagina zullen wij de belangrijkste informatie samenvoegen en ook vermelden hoe timeshareconsumenten in Nederland en daarbuiten zichzelf kunnen beschermen. Ook leest u hier waar u op moeten letten indien u in zee wilt gaan met iemand die zegt u te willen helpen, of die zeggen dat ze een koper hebben voor uw timeshare eigendom.

Commerciële bedrijven en de timeshare consument

Steeds vaker wil de timeshare consument in Nederland en daarbuiten, zijn timeshare annuleren. Dit vanwege de bekende redenen. Waarom neemt de timeshare consument en/of timeshare gedupeerde, steeds vaker zijn toevlucht tot het benaderen van commerciële bedrijven? De redenen liggen voor de hand. Omdat het anders onmogelijk is om van zijn timeshare contract af te komen! Timeshare bedrijven weigeren vrijwel altijd uw timeshare terug te nemen en vertellen u dat u maar moet zien te verkopen. Helaas komt hierdoor steeds vaker de timeshare consument in de problemen, dit omdat ze in aanraking komen met de verkeerde bedrijven. Let daarom goed op de onderstaande punten. Indien de timeshare consument deze punten in acht neemt, zullen ze nooit slachtoffer worden van de vele timeshare oplichters die op dit moment zeer actief zijn:

 

 

Timeshare consument

Timeshare annuleren zonder verlies van uw investering

Aandachtspunten ter bescherming van timeshare eigenaren:

Timeshare consument

 • Ga nooit in zee met personen / bedrijven / stichtingen enz. die alleen een emailadres, postbusnummer en/of gsm nummer gebruiken als communicatiemiddel
 • Ga nooit in zee met Cold Callers! Zij hebben nooit goede bedoelingen
 • Vraag uzelf altijd af waarom iemand uw timeshare zou willen kopen! Denk er hierbij aan dat tegenwoordig de meeste timeshare resorts boekbaar zijn voor iedereen via het internet, voor lagere kosten. Uw timeshare is NIET verkoopbaar. Er zijn tal van sites te vinden op het internet waarbij de timeshare consument de timeshare gratis ter overname aanbiedt!
 • Vraag altijd om verifieerbare referenties, indien u in zee wilt gaan met een commercieel bedrijf dat zegt u te kunnen helpen bij de beëindiging van uw timeshare verplichting
 • Blijf dichtbij huis en zorg dat u ten alle tijde gebruik kunt maken van de Nederlandse wetgeving. Op deze manier bent u het beste beschermd!
 • Bedrijven die een Hotmail of Gmail – email account gebruiken, zijn een afrader! Uw timeshare annuleren doet u beter niet via hen!

 • Ga, als timeshare consument, nooit in zee met commerciële bedrijven of stichtingen waarbij het inschrijfadres bij bijvoorbeeld de kamer van koophandel (NL) niet overeenkomt met het werkadres of bezoekadres. Indien het inschrijfadres/bezoekadres een postbusnummer is, dan moeten er bij u vele alarmbellen gaan rinkelen! Er zijn veel gevallen bekend van bedrijven / personen / stichtingen die zeggen dat ze gratis behulpzaam zijn. Ondertussen staan ze wel ingeschreven op een postbusnummer(!!?) Nu zult u denken; wat is het nut hiervan? LET OP! Het is vaak voorgekomen dat zij, nadat u uw gegevens heeft achtergelaten bij hen, deze gegevens, dus uw privé gegevens, doorverkopen aan commerciële bedrijven/personen/stichtingen. U zult dan op een gegeven moment worden gecontacteerd door een Cold Caller, die op de hoogte is van het feit dat u een timeshare eigenaar bent. Ook zullen zij op de hoogte zijn van uw timeshare problematiek. De timeshare consument is hierdoor al vaak benadeeld.
 • Onthoud goed dat momenteel iedereen zonder timeshare eigendom exact dezelfde resorts kan boeken als dat u kunt! Hiervoor minder betalend dan u aan jaarlijkse onderhoudskosten kwijt bent. Timeshare Resorts zijn voor iedereen toegankelijk! Het enige verschil is dat u als timeshare eigenaar veel meer geld hiervoor betaalt! Iemand die dus geld biedt voor uw timeshare is niet betrouwbaar! U kunt hierover veel timeshare informatie vinden

Waarschuwing voor de Timeshare consument in Nederland en daarbuiten

Indien een timeshare consument zich gaat realiseren dat zijn of haar timeshare eigendom niet verkocht kan worden, dan zullen ze geen slachtoffer meer worden van timeshare oplichters (resale en cold call):

 • Timeshare resorts zijn momenteel door iedereen te boeken via Internet. Dit voor een lager bedrag dan de jaarlijkse onderhoudskosten die de timeshare consument jaarlijks betaalt aan de timeshare bedrijven.
 • Via Internet kunt u uw timeshare gratis aanbieden. Ook deze timeshares worden in Europa niet overgenomen door derden.

Mocht u worden benaderd door een Cold Caller die zegt dat ze een koper voor uw timeshare hebben, vraag deze dan altijd naar 1 reden waarom deze zogenaamde koper geld zou willen betalen voor uw timeshare. Onthoud: ER IS GEEN ENKELE GOEDE REDEN TE BEDENKEN!!

Wij van Timesharestop maken gebruik van ons, inmiddels, enorme netwerk en kennis met betrekking tot timeshare. Wij maken gebruik van ‘uitgestapte’ timeshare verkopers en timeshare managers, die allen bereid zijn om voor ons te getuigen tegen hun oude werkgevers. Allen hebben ze enorme spijt van de door hen destijds verkochte timeshare contracten. Op deze manier willen ze iets terugdoen voor de timeshare consument. Wij zijn hen in ieder geval zeer dankbaar. Dit in combinatie met de gigantische kennis van Timesharestop zelf, maakt het mogelijk, dat wij een timeshare contract ontbinding kunnen garanderen!

Timeshare consument – De kraan en het water

Timeshare resorts proberen iedere keer weer de timeshare wetgeving te omzeilen middels het aanbieden van nieuwe producten. Verkopers liegen tegen klanten, klanten worden gelokt middels krasloten of het aanbieden van zeer goedkope vakanties. enz. Enige tijd geleden is er een artikel geplaatst op een website met betrekking tot timeshare: ‘de vinger en de maan’  genoemd. Hierin wordt beklag gedaan dat er zoveel bedrijven/personen/instanties zich beklagen over de initiator van de betr. website (de vinger) en niet over de oplichters (de maan). Steeds meer vraagt men zich af waarom er geen enkel woord wordt gewijd aan de timeshare bedrijven die – nog steeds – misleidend bezig zijn. Nog steeds worden er vele timeshare contracten afgesloten door liegende verkopers, klanten worden onder druk gezet, klanten worden misleid enz. enz. Ons advies aan dergelijke websites is dan ook: Blijf doorgaan met wat jullie doen, blijf timeshare consumenten waarschuwen voor de oplichters praktijken, MAAR.. beschrijf ook uitvoerig wat er allemaal mis gaat bij de timeshare resorts en hun verkoop praktijken. Hier begint immers alle ellende! Dat dit nooit gaat gebeuren moge duidelijk zijn, aangezien de RDO haar leden beschermt ten koste van alles. Het doel van de RDO is om timeshare consumenten zo angstig mogelijk te maken en te houden, zodat ze geen stappen ondernemen om hun timeshare te annuleren. Wij zouden daarom willen spreken van de KRAAN ( timeshare resorts, oftewel de leden van de RDO) en het WATER ( de diverse oplichters zoals resale organisaties en cold callers). Het water stroomt op de vloer waar de timeshare consumenten zich bevinden. Het blijft dweilen met de kraan open! Sluit de kraan en het water stopt, dus de vloer blijft droog! Oftewel, pak de timeshare resorts aan, zodat oplichters geen kans meer hebben en de timeshare consumenten niet meer het slachtoffer worden / blijven van de timeshare oplichters en de vele timeshare resorts.

Timeshare consumenten worden niet geholpen door de RDO

Kennis over de RDO is voor timeshare consumenten in Nederland en daarbuiten ZEER BELANGRIJK! Na het lezen hiervan zult u ineens veel meer begrijpen over het hoe en waarom in de timeshare industrie. Timeshare consumenten en timeshare gedupeerden worden aan het lijntje gehouden door de RDO en aanverwante bedrijven/personen/stichtingen De RDO beschermt haar leden en tegelijkertijd waarschuwt zij via diverse klankborden, tegen de vele timeshare oplichters (Resale bedrijven en Cold Callers). Wij van Timesharestop juichen dit van harte toe! Wij hopen dan ook dat er nog lang en goed wordt gewaarschuwd voor dubieuze bedrijven en cold callers. ECHTER… Al deze timeshare oplichters, resale bedrijven en andere Cold Callers zouden geen schijn van kans hebben en zouden niet meer bestaan, indien de RDO het probleem bij de wortels zou aanpakken. Timeshare consumenten willen hun timeshare annuleren omdat ze:

 

 • er niet tevreden over zijn
 • het niet of nauwelijks kunnen gebruiken
 • het niet kunnen gebruiken op de manier zoals hen tijdens de verkoop is voorgespiegeld door de verkoper op het resort

Neem contact met ons op voor het ontbinden van uw timeshare!

error: Content is protected !!