Silverpoint Vacations weg bij RDO

Silverpoint Vacations sl. op Tenerife is geen lid meer van de RDO. Nadat de RDO de contractuele samenwerking met de blogsite Mindtimeshare heeft beëindigd, heeft nu Silverpoint Vacations haar lidmaatschap bij de RDO opgezegd. Dit omdat zij, volgens eigen zeggen, geen timeshare meer verkoopt. Juridisch gezien klopt dit ook. Hierdoor zal Silverpoint Vacations dus geen rekening meer hoeven te houden met de timeshare wetgeving en dus gewoon aanbetalingen mogen vragen aan haar klanten. Deze aanbetalingen overigens zullen zij nooit meer terugbetalen, ook niet wanneer het contract binnen de wettelijke bepaalde Cool-off periode wordt opgezegd. “begin maar een rechtszaak” is hetgeen ze tegen hun klanten zeggen. Deze omzeiling van de timeshare wetgeving is natuurlijk niets nieuws. Wij hebben dit sinds 2011 al zeer frequent gezien bij vele timeshare bedrijven. Deze zijn primair overgestapt op de verkoop van Vakantieweken in de vorm van RCI certificaten. Silverpoint Tenerife gaat echter nog een aantal stappen verder en tilt deze uitermate verwerpelijke- en dubieuze praktijken naar “the next level”. Vele, met name timeshare eigenaren, ernstig gedupeerd achterlatend.

Wij hebben al meermaals geschreven over dit bedrijf, dat in het verleden al vaker in verband werd gebracht met fraude en investeringsfraude. De verkooptechnieken van de verkopers van Silverpoint, zullen we hier dan ook niet meer gaan belichten. Wel willen wij het laatste product, waarvan Silverpoint zegt dat het geen timeshare product is, hier even onder de loep nemen. Het gaat hierbij om bedrijfsparticipaties bij zowel ” The Suites at Beverly Hills ” maar vooral bij ” The Palm Beach Club ” op Tenerife. Heeft u dit product gekocht neem dan snel contact met ons op. Wacht hier niet mee! Wordt niet het zoveelste slachtoffer van Silverpoint Vacations

Klik hier voor het laatste nieuws over Silverpoint

Participatie-contracten Silverpoint ook onwettig!

Goed nieuws voor leden van Silverpoint! Mensen die een participatie contract hebben afgesloten bij dit notoire bedrijf kunnen hun aankoopbedrag terugkrijgen.

Het gaat hierbij om Participatie contracten die afgesloten bij “The Suites” en “Palm Beach Club”. Deze contracten zijn niet conform enige wetgeving en zijn derhalve aanvechtbaar. Dit houdt in dat Kopers hun aankoopbedrag terug zullen ontvangen.

Lees meer

Silverpoint Vacations – Palm Beach Club

Veel Timeshare eigenaren worden telefonisch gecontacteerd door het callcenter van Silverpoint Vacations. Zij krijgen het aanbod om gebruik te maken van een week accommodatie in een van de resorts van Silverpoint op Tenerife. Het gaat hierbij meestal om een verblijf in Hollywood Mirage of the Palm Beach Club. De enige vereiste is dat ze deel zullen nemen aan een verkooppresentatie. Wat gebeurd er tijdens deze verkooppresentatie? Hieronder volgt een korte uiteenzetting van het door Silverpoint Vacations aangeboden product.

De bedrijfsparticipaties bij Silverpoint Vacations

De verkoper van Silverpoint Vacations zal u vertellen dat uw huidige timeshare product niet meer van deze tijd is en dat u hier nog lang aan vast zult zitten, met alle toekomstige- financiële gevolgen voor uw kinderen. Het verkoopzaadje ANGST is geplant en zal tijdens het verkoopgesprek uitgroeien tot een “angst-plant” in uw brein. De verkoper komt direct met een oplossing, de aankoop van bedrijfsparticipaties bij bijvoorbeeld the Palm Beach Club. Dit is, volgens de meedogenloze verkoper van Silverpoint Vacations, een fantastische investering, waardoor u geen jaarlijkse onderhoudskosten meer zult hebben en welke weer goed verkocht zal kunnen worden. Het gaat hierbij immer niet om een timeshare product maar om een investering in onroerend goed. Er wordt eveneens vermeld in de zeer uitgebreide contracten dat Silverpoint de eerste 3 jaren een verhuurgarantie geeft. Hierdoor zal de klant dus geen jaarlijkse onderhoudskosten hoeven te betalen en krijgt deze zelfs een gegarandeerd rendement tot 4 of 5%. Dit is dus een gegarandeerd MAXIMUM rendement en GEEN minimum rendement. Wat er na 3 jaar gebeurd is onduidelijk. Gezien het verleden van Silverpoint Vacations zal de klant dan worden geconfronteerd met zeer hoge jaarlijkse onderhoudskosten. Weet ook dat men in Spanje alleen onroerend goed kan kopen indien men in het bezit is van een NIE nummer. Dit is een fiscaal nummer voor buitenlanders in Spanje, waardoor Silverpoint Vacations u gewoon om een aanbetaling zal mogen vragen. Op navraag van Timesharestop waarom zij iets verkopen aan personen die niet in het bezit zijn van een NIE nummer,  hebben wij als antwoord gekregen van een van de sales managers van Silverpoint Vacations, “Andrea Sorgon”, dat het niet verboden is om mensen een aanbetaling te laten doen. Mocht later blijken bij de notaris, dat er geen NIE nummer aanwezig is, dan heeft de klant PECH. Zijn of haar aanbetaling krijgt de klant nooit meer terug, ook niet wanneer de klant zijn of haar aankoop bij Silverpoint Vacations annuleert binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen.

Concluderend over Silverpoint Vacations

Bent u slachtoffer geworden van de manipulatieve manier van verkopen van dit bedrijf. Neem dan snel contact op met ons. Wilt u uw timeshare annuleren zonder dat u een nieuwe aankoop moet doen. Trap niet in de verkoop-onzin van bedrijven zoals Silverpoint Vacations sl. Vergeet niet dat de verkopers bij dit soort bedrijven er alles aan zullen doen om met u bevriend te raken en uw vertrouwen te krijgen. Dit is logisch wanneer u bedenkt dat deze verkopers vrijwel alleen op commissie basis werken. Geen verkoop dan geen geld! Dit is bij Silverpoint Vacations niet anders.

Wat ons echter nog de meeste zorgen baart is het gegeven dat Silverpoint Vacations SL. bezig is met een actieve naamswijziging naar Signallia Group DMCC in Dubai (UAE). Zodra deze naamswijziging volledig een feit is (op de website van Club Paradiso kunt u alk lezen dat deze naaswijziging al geheel is doorgevoerd) zullen zeer vele Eigenaren of beter gezegd Leden in de problemen gaan komen.
Ons advies is duidelijk: Stop met uw Silverpoint lidmaatschap nu het nog kan en laat ons geheel kosteloos bekijken welke mogelijkheden er aanwezig zijn om het door u geïnvesteerde geld terug te vorder voor u, middels onze timeshare reclaim.

Silverpoint Vacations

Laatste nieuws over Silverpoint en uitspraken Spaanse rechters
error: Content is protected !!