Onderhoudskosten

onderhoudskosten

Onderhoudskosten, een jaarlijkse-, verplichte bijdrage waarmee alle timeshare eigenaren worden geconfronteerd. Beter gezegd, ze worden geconfronteerd met immer stijgende jaarlijkse onderhoudskosten. Buiten het bekende-, en niet veranderende gegeven dat ieder timeshare eigenaar in aanraking komt met het gebrek aan enige beschikbaarheid bij onder andere RCI en (in mindere mate) Interval International, zijn de onderhoudskosten oftewel de maintenance fees, toch ieder jaar weer een doorn in het oog van vrijwel alle Timeshare eigenaren. Ieder jaar is het weer een verrassing hoe hoog deze verplichte kosten nu weer zullen zijn. Dat deze jaarlijkse onderhoudskosten, soms met wel 8% – 15% stijgen per jaar werd de timeshare eigenaar ten tijde van de aankoop natuurlijk niet verteld.

Onderhoudskosten tijdens de verkoop-presentatie

Onderhoudskosten worden niet verklaard! Vrijwel alle timeshare eigenaren die in de jaren ’90 en voor 2010 hebben gekocht, zijn naar een verkoop-presentatie gelokt middels een “OPC” op straat. Dit is een jongen of meisje die hen gratis kaarten voor een excursie/atractiepark aanbiedt of die u een kraskaartje geeft ( 1 voor de man en 1 voor de vrouw. Indien kinderen dan krijgen die er ook 1) uiteraard wint u een bijna niet voorkomende prijs, waarvoor de OPC extra commissie krijgt. enz. enz. de rest van het verhaal is bekend. Hiermee is in ieder geval de eerste stap naar het betalen van zeer hoge onderhoudskosten gezet! Tijdens de verkooppresentatie wordt er meestal met geen woord gerept over  bijkomende kosten. Als het al ter sprake komt dan wordt het zeer kort benoemd en wordt er gezegd dat deze Maintenance fees de laatste 5 jaren niet gestegen zijn, of dat deze onderhoudskosten geïndexeerd worden zoals alles geïndexeerd wordt. zo rond de 1,5% tot 2%. Deze verkopers weten echter heel goed dat ze u hier fabeltjes vertellen. Helaas weet u dit dan nog niet!

Onderhoudskosten als timeshare eigenaar

onderhoudskosten

Worden uw onderhoudskosten een zware financiële last?

Timeshare eigenaren die net hebben gekocht, zullen nog niet zo verontrust over deze jaarlijks terugkerende onderhoudskosten zijn. De allereerste rekeningen zullen nog niet te hoog zijn. Het daaropvolgende jaar ook meestal nog niet. Op deze wijze verzekeren timeshare bedrijven zich ervan dat ze een goede kans hebben om u nog meer te verkopen, of om u een upgrade te verkopen. Als u op dat moment al bekend bent met het gegeven dat de onderhoudskosten snel stijgen, dan zult u niet snel overgaan tot weer een aankoop of een upgrade. Indien u niet overgaat tot een upgrade dan zullen de meeste timeshare eigenaren zien dat de jaarlijkse onderhoudskosten snel zullen stijgen. Dat deze fees soms met wel 15% stijgen is geen op zich staand geval. Er zijn zelfs gevallen bekend dat deze kosten soms gewoon verdubbeld worden.

Is er een oplossing voor de onderhoudskosten?

Onderhoudskosten

Wij stoppen uw onderhoudskosten

Vaak horen we van klanten, die ons benaderen via onze websites, dat ze het advies hebben gekregen (van wie dan ook) om gewoon te stoppen met het betalen van de onderhoudskosten. Dit raden we met klem af. U zult niet de eerste zijn die bericht krijgt van een incasso bureau of erger nog, van een deurwaarder. Wat gebeurt er op het moment dat u besluit te stoppen met het betalen van deze kosten? U zult een herinnering krijgen op het moment dat de betaaltermijn is verstreken. Dit is meestal een min of meer ‘vriendelijke’ brief waarin staat dat de betaaltermijn voor het betalen van de onderhoudskosten is verstreken en dat u voor datum xxxx het openstaande bedrag moet betalen. Indien u hier geen gehoor aan geeft zult u al snel een tweede brief krijgen waarin wordt gezegd dat u geen gebruik meer kunt maken van uw timeshare totdat de openstaande onderhoudskosten zijn voldaan en dat ze anders overgaan tot het inschakelen van een incasso bureau. Indien u hier ook geen gehoor aan geeft dan zult u waarschijnlijk de eerste 2 a 3 jaren ( soms wel 4 tot 5 jaren) niets meer vernemen van uw timeshare bedrijf. Deze wacht tot uw schuld hoog genoeg is opgelopen. Uw timeshare bedrijf zal dan deze schuld ‘verkopen’ aan een incasso bureau (voor ongeveer 50% van de waarde van de schuld), dit incasso bureau zal er dan alles aan doen om deze schuld te innen. Daar waar een timeshare bedrijf niet snel genegen is om deze onderhoudskosten middels het gerecht in te vorderen (omdat ze bang zijn voor jurisprudentie die negatief uitvalt voor dit bedrijf), zal een incasso bureau wel de schuld middels het gerecht invorderen. Afgelopen weken hebben we diverse klanten gesproken, zowel in Nederland als in Duitsland, die een brief hebben gekregen waarin vermeld staat dat de ‘zaak’ gaat voorkomen. Het niet betalen van de onderhoudskosten is dus een erg slechte optie die wij, van Timesharestop, zeker afraden!

Indien u wilt stoppen met het betalen van deze immer stijgende jaarlijkse onderhoudskosten, raden wij u aan om uw timeshare contract door ons op een wettelijke manier te laten ontbinden door ons. Wij garanderen de timeshare annulatie ook schriftelijk.

Ga weer op vakantie wanneer u dat wilt en waarheen u wilt, zonder vast te zitten aan langlopende contracten en de daarbij horende onderhoudskosten. Laat uw timeshare annuleren door ons. Neem contact met ons op!

error: Content is protected !!