JB Legal en Sim Legal Services

JB Legal is een cold caller uit Tenerife. De persoon achter JB Legal, iemand die zich Martijn Brussel noemt, wij kennen hem als zijnde Jeroen Brussel, doet voorkomen dat men hier te maken heeft met een bedrijf. Na onderzoek is echter gebleken dat er GEEN bedrijf onder deze naam is geregistreerd in Spanje. Jb Legal is GEEN bedrijf en opereert onder verschillende namen, waaronder WPP Consultants – ook wel Walker Padron Perez genoemd en Sim Legal Services. Timeshare eigenaren worden uit het niets gecontacteerd om hun timeshare contract te laten ontbinden. Het bedrijfje Sim Legal Services wordt overigens net zoals JB Legal gerund door deze Jeroen B. die hierbij wordt geholpen door ene Dennis Rietvelt  Een andere aspect dat zowel door JB Legal alsook Sim Legal Services wordt besproken, is de Timeshare Reclaim – een rechtszaak tegen het timeshare bedrijf in kwestie.
Hoe deze cold caller aan de gegevens van de klanten komt wordt niet vermeld. Ook de vraag hierover wordt ontwijkend beantwoord door de medewerker van JB Legal. Feit is dat de timeshare eigenaar, zonder dat deze hierom heeft verzocht, wordt gecontacteerd. We hebben hier dus wederom te maken met een Cold Caller.

JB Legal

JB Legal en WPP Consultants in Spanje

JB Legal stuurt na het eerste contact met de timeshare eigenaar in kwestie, een email. De informatie die hierin wordt verzonden is exact gekopieerd van de website van een ander dubieus bedrijf. (ECC.EU oftwel het European Claims Centre) waarover ook al zeer veel is geschreven op het internet. Of er een samenwerkingsverband tussen hen is, weten we op dit moment niet geheel zeker. Dit zal de komende dagen worden onderzocht. In ieder geval schrijft JB Legal dat zij een in Spanje gevestigd bedrijf is. Wij hebben echter geen bedrijf kunnen vinden met deze naam.  Wat zij zeer slim doet is dat zij de naam gebruiken van bestaande bedrijven. Het zijn bestaande namen van gerenommeerde bedrijven in Australië, Engeland e.o. De Cold Caller waar wij het in dit artikel over hebben, heeft echter helemaal niets te maken met deze bedrijven. Zij  probeert gewoon een graantje mee te pikken uit de zakken van timeshare eigenaren. Dit doet zij mede door het inschakelen van ander namen zoals WPP Consultants. Een medewerker, Martijn S. genaamd, treedt de ene keer op namens WPP Consultants en de andere keer namens JB Legal

Wat ons nog wel het meest verontrust, is het gegeven dat JB Legal uit Spanje met klanten wil afspreken in België en Nederland, meer specifiek in Brussel en Nijmegen. Het is natuurlijk af te raden om met dit soort bedrijfjes of personen in zee te gaan. Zoals al zo vaak is aangetoond: een cold Caller, en JB Legal valt daaronder, heeft NOOIT goede bedoelingen.

Het feit dat dit bedrijfje of persoon gebruikt maakt van een gratis- volledige anoniem aan te maken emailadres ( jblegal@mail.com) en geen website heeft met privacy gegevens/beleid en/of algemene voorwaarden zegt ons genoeg.

JB Legal en World Travel Centre

De werkwijze van JB Legal lijkt in vele aspecten veel op de werkwijze van World Travel Centre. Dit bedrijfje, eveneens een cold caller, is ook werkzaam op Tenerife en heeft al vele slachtoffers gemaakt. Op het internet is er een ander artikel te lezen over deze, met voorzichtigheid te benaderen cold caller. – Klik Hier – hierin wordt ook verwezen naar een bedrijfje met de naam Realistix Solutions waarmee het bedrijfje ISS – intelligent software solutions gelinkt was. De naam JB Legal zou dus kunnen verwijzen naar de initialen van één van de eigenaren van ISS ( Intelligent software solutions ), ene Jeroen B. Over dit bedrijfje is er zeer veel – negatieve – berichtgeving te lezen op het internet. Wij willen iedereen er dus met klem op wijzen om bijzonder voorzichtig om te gaan met het verstrekken van gegevens aan deze en andere cold callers. Met betrekking tot “ISS” is er een hele website in het leven geroepen, waar gedupeerden terecht kunnen met zijn of haar klachten. KLIK HIER voor deze website.

Wij zijn in contact met diverse klanten die door JB Legal zijn benaderd en die veel geld hebben betaald aan hen. Nogmaals , het gaat hierbij dus niet om een geregistreerd bedrijf. Er wordt gewoon een naam gebruikt om timeshare eigenaren geld te laten betalen. Geld dat vervolgens op een Engels Bankrekening moet worden gestort. Deze rekening staat op naam van… Jeroen B. Hierover onderaan dit artikel meer. Op dit moment zijn wij nog een aantal zaken aan het verifiëren. Duidelijk is echter al wel dat het niet raadzaam is om met JB Legal of WPP Consultants in zee te gaan.

JB Legal Tenerife – oplichting!

JB Legal is gelinkt aan diverse andere namen. Het laatste nieuws echter, is dat zij nu ook klanten doorverwijst naar een ander bedrijf op Gran Canaria !! Dit gebeurd echter pas nadat JB Legal zelf al een enorme som heeft ontvangen van de klant, om vervolgens nogmaals een flinke som te verlangen van de klant.

Wij willen ieder aanraden om uitermate voorzichtig te zijn wanneer u door JB Legal of Sim Legal Services bent gecontacteerd!

Zodra u onderstaande ervaring van een van onze klanten leest, begrijpt u ook waarom men zo voorzichtig moet zijn.

Klantenervaring met JB Legal

Een van onze klanten vertelde ons dat hij was benaderd door iemand die hem had doorverwezen naar ene Dennis Rietvelt. Deze vertelde hem dat hij een goede oplossing had voor zijn Timeshare probleem. Dennis Rietvelt bracht hem in contact met Martijn Brussel ( Jeroen Brussel ) van JB Legal (dat het hier ging om een niet-bestaand bedrijf, was op dat moment nog niet bekend bij onze klant), die zijn contract konden laten nietig verklaren, waardoor hij al zijn geld terug kon krijgen. Dit zou gebeuren door de advocaten van JB Legal. Zij misbruiken hiervoor de naam van een bestaande advocaat “Ruben Padron Perez” genoemd. Er wordt een afspraak belegd in Nijmegen in Nederland. De heren Jeroen B. en Dennis R. zijn beiden aanwezig op deze afspraak in Nijmegen.

Geld betalen aan JB Legal

Onze klant werd op dat moment met zeer overtuigende verhalen misleid om met hen in zee te gaan. Hij moest hiervoor ruim €8000,= betalen. Ook moest er een volmacht worden afgegeven zodat de advocaat Perez voor de klant mocht optreden. ( Dat de afgegeven volmacht geen enkele waarde zou hebben, wist de klant op dat moment nog niet )

JB Legal hult zich in stilzwijgen na ontvangst geld

Nadat onze klant bijna 6 maanden helemaal niets meer had vernomen van JB Legal, Jeroen B. of Dennis R. of van de advocaat van hen, besloot deze met veel moeite in contact met hen te treden. Dit mislukte keer op keer, totdat onze klant op vakantie ging naar Tenerife en besloot om eens de nodige informatie in te winnen. Moeizaam en met tegenzin werd er een afspraak vastgelegd. Tot zijn grote schrik en verbazing vond deze afspraak niet plaats in het kantoor van JB Legal maar op het terras van een café op Tenerife. Hier kreeg onze klant zeer wazige verhalen te horen van Jeroen B. en een persoon die zich voorstelde als zijnde Alan Walker van het bedrijf Walker Padron Perez. Deze laatste kennen wij natuurlijk als het bedrijf  WPP Consultants dat geregistreerd staat in Engeland als 1 mans bedrijf… van Alan Walker.

JB Legal vraagt nogmaals om geld!

Nadat onze klant al €8000 had betaald en nu vraagt om meer informatie komt het vervolg. JB Legal stuurt een schrijven waarin vermeld wordt dat hun advocaat helemaal niets kan doen voor onze klant. Er wordt nu om een extra betaling gevraagd van nog een bijna €6000. Dit keer schakelt JB Legal een ander bedrijf uit Gran Canaria in, met wie zij, volgens eigen zeggen nauw samenwerkt. Vanwege de hoge kosten die extra vertalingen met zich meebrengen moeten deze extra worden betaald. Deze betaling moet echter worden gedaan aan JB Legal, oftewel aan Jeroen B. de man achter deze dubieuze praktijken. Uiteraard zullen deze extra kosten niet worden betaald en zullen wij onze klant adviseren om aangifte in Spanje te doen.

In Nederland en België s er op dit moment al een aantal keren aangifte bij de politie gedaan wegens oplichting. Het kan toch niet zo zijn dat oplichters zoals Jeroen Brussel of Martijn Brussel zoals hij zich ook wel eens noemt, gewoon veel geld kan blijven vragen voor niet verrichte diensten. Om vervolgens de klanten door te zetten naar een bedrijf op Gran Canaria, die op haar beurt ook nog eens een belachelijk bedrag rekent voor haar diensten. Zo is er een verhaal bekend van een Noorse klant die bijna 20.000 euro heeft betaald aan JB Legal – nogmaals JB Legal is een onbestaand bedrijf – om in een later stadium te worden doorverwezen naar het bedrijf op Gran Canaria die op haar beurt ook nog eens 28.000 Euro in rekening brengt?

 

Sim Legal pusht klanten richting afgrond

Wij hebben vernomen dat Dennis Rietvelt de klant blijft lastigvallen en erop blijft aandringen, dat onze klant een afspraak maakt met nóg eenander bedrijf. De eigenaar van dit bedrijf is, zo zegt Dennis Rietvelt, binnenkort in Den Haag en Eindhoven in Nederland. Of dit samen met Jeroen Brussel of Dennis Rietvelt is, weten we niet.

  • Het is wel bekend dat de vermelde personen: J. Brussel en Dennis Rietvelt zich uitgeven voor het niet-bestaande bedrijf JB Legal.
  • Het is bekend dat onze klant bijna €9.000,= heeft betaald aan Martijn Brussel, Jeroen Brussel of moeten we zeggen Martijn Jeroen Brussel?
  • Het is bekend dat JB Legal GEEN bestaand bedrijf is.
  • Het is bekend dat JB Legal nog eens bijna €6000,= aan de klant vraagt. Dit is om de kosten te dekken van extra vertalingen en services van andere bedrijven
  • Het is dus bekend dat de dienstverlening die door Jeroen Brussel en Dennis Rietvelt werd aangeboden NIET wordt nagekomen. Ons lijkt het dan dat de betaalde kosten moeten worden terugbetaald aan de klant. Dit vanwege het feit dat de advocaat die door JB Legal naar voren werd geschoven en aan wie de klant bijna 9000,= heeft betaald, helemaal niets heeft gedaan! Misschien is het handig om hier iets meer onderzoek naar te doen. Is deze advocaat op de hoogte van de activiteiten van deze 2 heren? Is er daadwerkelijk een volmacht afgegeven, die juridisch geldig is, aan deze advocaat? Is deze advocaat, Ruben Pardon Perez, op de hoogte van deze activiteiten, of is dit wederom een manier van Jeroen Brussel ( Martijn Brussel ) en Dennis Rietvelt om onschuldige timeshare eigenaren financieel te benadelen.

Wilt u meer informatie over het ontbinden van timeshare contracten middels een ontbindingsprocedure of een Timeshare Reclaim , neem dan gewoon even contact met ons op. Wij beoordelen uw contract geheel kosteloos en vrijblijvend.

Ook indien u in contact bent geweest met medewerkers van JB Legal uit Spanje, vernemen wij graag van u.

error: Content is protected !!