Enduria Travel

In aanraking geweest met Enduria Travel SL op Gran Canaria, tijdens de zomervakantie? Helaas een bekend verhaal. Vakantiegangers die aangesproken worden, onder andere door medewerkers ( Nano e.a.) van Enduria Travel op straat. Ze worden gelokt met een kraskaart waarmee ze uiteraard een mooie prijs hebben gewonnen, om vervolgens te belanden op een verkooppresentatie bij een mooi resort. Veel vakantiegangers hebben ons de afgelopen maanden weer benaderd met de bekende problematiek: Enduria Travel SL

  • Enduria Travel: het winnen van een fantastische prijs op straat – Iedereen wint bij Enduria Travel dezelfde fantastische prijs. Degene die u heeft aangesproken op straat en u de kraskaart o.i.d. heeft gegeven zal ervoor zorgen dat ieder koppel, gezin of familie zo’n hoofdprijs wint. Dit is namelijk de juiste motivatie voor u om direct naar het resort te gaan.
  • Atlantic Beach Club: Tijdens de verkoop presentatie van Enduria Travel op het resort “Atlantic Beach Club” worden u alleen maar de positieve aspecten verteld. Allereerst zal men een praatje met u hebben over “koetjes en kalfjes” , dit lijkt een beetje ongedwongen en niet belangrijk. Vergis u echter niet! Dit gedeelte is voor een verkoper extreem belangrijk, de opdracht van Enduria Travel aan de verkoper is dan ook, om tijdens deze zogenaamde ‘warming up’, zoveel mogelijk informatie uit u te halen. Informatie die hij/zij later weer kan gebruiken tegen u. Voorbeeld: Verkoper vraagt of u de laatste jaren wel eens NIET op vakantie bent geweest. U antwoord in uw onschuld: “NEE wij zijn ieder jaar op vakantie geweest”. Deze informatie zal de verkoper later gebruiken indien aan het einde van de verkoop presentatie zegt: “dit product is voor mij niet geschikt want ik weet niet of ik volgend jaar wel op vakantie ga…… Tevens zal hij deze informatie gebruiken bij de rekensommetjes die u worden voorgerekend. Deze dienen ertoe om u te laten zien hoeveel goedkoper hun product is in vergelijking met hetgeen u nu doet (hoe u nu op vakantie gaat) Dat hierbij de waarheid uit het oog wordt verloren is inmiddels meer dan bekend. Oplichting in onze optiek. Enduria Travel SL staat erom bekend

Enduria Travel SL – dubieuze praktijken 

  • Oplichting 3: Enduria Travel SL zal na deze warming up hun vakantie product uitleggen. Of u nu bent bij de Atlantic Beach Club op Gran Canaria ( hier is Enduria Travel SL werkzaam), of dat u bent bij Silverpoint Vacations SL op Tenerife, de werkwijze is overal gelijk. Tijdens de uitleg van het ‘product’ zal men u alleen de positieve zaken worden verteld, zelfs deze positieve zaken kloppen absoluut niet! Men zal u een aantal weken vakantie proberen te verkopen. De eerste week moet u terugkomen naar Enduria Travel, oftewel naar de plek waar u op dit moment aanwezig bent. Voor de resterende weken krijgt u RCI certificaten. Deze weken, zo wordt u gezegd, kunt u dan boeken bij de ruil organisatie RCI. Hier zit juist het probleem. Dit lijkt wel verdacht veel op oplichting! De eerste week die u gaat gebruiken is fijn, Enduria Travel SL legt u in de watten omdat men u op deze wijze wil laten zien dat alles wat ze hebben beloofd tijdens het verkoopgesprek ook effectief de waarheid is. Men zegt: ‘de manier waarop u nu vakantie viert bij ons, is de manier waarop al onze leden op vakantie gaan, jaar in jaar uit en uiteraard wereldwijd. Is dit iets dat u zou willen? enz. enz. Men gaat dan trachten om u een timeshare te verkopen. De weken die u nog niet heeft gebruikt ( de RCI Certificaten) nemen ze terug, u krijgt hiervoor een bepaald bedrag wat ze van de prijs zullen aftrekken. Overigens staat deze prijs absoluut niet vast. U kunt ook over deze prijs onderhandelen.  Besluit u om niet in te gaan op hun aanbod, dan zult u zien dat de rest van de vakantie niet meer zo leuk is en u zult tevens merken dat de overige weken ( de certificaten) vrijwel niet te boeken zijn! Er zal geen beschikbaarheid zijn, met uitzondering van een paar 2* hotelletjes waar men u weer gaat verplichten om mee te doen aan een langdurige verkoop presentatie. In Europa wordt deze handelswijze vooral gevolgd door Atlantic Beach Club – Enduria Travel op Gran Canaria. Oplichting ? ja, in onze optiek. Heeft u iets gekocht bij Enduria Travel of bij Atlantic Beach Club in Playa del Ingles op Gran Canaria of Elders? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Wij zullen u helemaal kosteloos behulpzaam zijn. Telefoon: +31 33 2022 096 Wij vechten tegen deze uiterst dubieuze en verwerpelijke wijze van verkopen door vooral Enduria Travel.

Enduria Travel SL

  • Aan het einde van de verkooppresentatie haalt de verkoper van Enduria Travel in vele gevallen een manager erbij, deze noemt men een TO oftewel een take-over. Aangezien de verkoper die u alles heeft uitgelegd geen prijs mag noemen in de meeste gevallen zal hij hiervoor helemaal aan het eind zijn manager erbij roepen. Op het moment dat deze aan tafel komt zal de verkoper even een kort verslag geven van alles. Dit klinkt meestal zo: “Meneer en mevrouw Jansen hebben alles gezien en vinden het erg interessant. Ze kunnen het zeker gebruiken en ook hun kinderen zullen er gebruik van kunnen maken. Als de prijs goed is en ze kunnen het zich veroorloven dan hebben we er VANDAAG nieuwe leden bij.” Vervolgens begint de TO aan zijn toneelstukje en legt op het eind een prijs op tafel. Dit is meestal de hoogste prijs (6 weken vakantie meestal, maar dit verschilt per resort) Op het moment dat u met objecties komt dan zal eerst de verkoper zijn informatie gebruiken die hij tijdens de warming up heeft vergaard en als dat niet helpt dan zal de TO een ander ( goedkoper) product aanbieden. Als laatste komt dan hun goedkoopste product op tafel ( 1 of 2 weken vakantie) Bij Enduria Travel kosten 2 weken ronde de €1700,=  Vaak zeggen ze nog dat ze de door u gewonnen prijs(een weekje vakantie) zullen “upgraden” zodat u eigenlijk 3 weken vakantie koot voor het bedrag rond de €1700,=. Dit zijn wederom leugens Ook deze extra week is niets waard!
  • Belangrijk bij deze werkwijze van Enduria Travel: Denk eraan dat vrijwel alles wat men u verteld tijdens de ze presentatie gewoonweg niet klopt! Zeker in het geval van Atlantic Beach Club op Gran Canaria. U betaald hierbij altijd veel teveel geld! De RCI certificaten zijn volkomen waardeloos. Denk eraan dat het gewoon goedkoper is om via het internet op vakantie te gaan. Denk er ook aan dat de verkopers bij onder andere Enduria Travel grotendeels op commissie basis werken. Dit betekent; Geen verkoop , geen loon! Daardoor wordt er ook er veel gelogen. Degene op straat verdient per uitgenodigde familie die deelneemt aan de presentatie tussen de €75 en €150. De verkoper verdient ongeveer 12% aan iedere verkoop. Zijn manager ( de TO) verdient ook nog eens tussen de 5% en 10% aan iedere verkoop die er is op zijn verkoopslijn. Er zijn meerdere verkooplijnen op een resort. Deze is meestal onderverdeeld in Nationaliteiten. Hierboven staat ook weer een compleet management team die op hun beurt ook ongeveer 5% verdien op iedere verkoop van alle verkooplijnen. Dan is er nog een bepaald bedrag gereserveerd voor de RDO die op hun beurt weer een bedrag overmaken aan andere bedrijfjes die een nauwe band hebben met deze RDO. Hierover zal hieronder meer worden vermeld.

Enduria Travel SL en Timeshare gedupeerde

Ook voor de leden van Enduria Travel SL is de periode weer aangebroken dat de nieuwe rekeningen voor de jaarlijkse onderhoudskosten verstuurd gaan worden. Voor velen een naar en vervelend of zorgwekkend vooruitzicht. Veel timeshare eigenaren willen het liefst hun timeshare contract laten ontbinden maar weten niet hoe, of ze hebben al nare ervaringen gehad nadat ze in aanraking zijn gekomen met timeshare verkoop organisaties. 1 ding hebben deze bedrijven of Stichtingen allen gemeen. Ze zijn op uw geld uit en willen het liefst dat u ieder jaar netjes de jaarlijkse onderhoudskosten blijft betalen. De tactiek van de resale organisaties is om u een grote vis voor te houden ( onthoud gewoon dat de verkoop van uw timeshare echt onmogelijk is) zodat u braaf iedere onderhoudskosten-rekening blijft betalen. Strikt genomen geen oplichting maar misleiding. Wat dat betreft kunnen ze wedijveren met bedrijven zoals Enduria Travel

Timeshare oplichting Enduria Travel SL

Zoals wij vele malen per week vernemen van onze klanten, is de tactiek van vele bedrijven of stichtingen, om u foutieve informatie te geven en om u om een vrijwillige financiële bijdrage te vragen ( zeer vaak en erg storend) voor handelingen die u eenvoudig zelf kunt doen. Onthoud goed dat iedereen zijn contract kan ontbinden, ook de contracten die men bij Enduria Travel heeft afgesloten, binnen 14 dagen na aankoopsdatum. Vaak is de gedane aanbetaling weg en wordt niet gerestitueerd. Echter door onze hulp hebben al vele gedupeerden van onder andere Enduria Travel hun aanbetaling teruggekregen. Zaak is wel om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen op nummer: +31 33 2022 096 of reageer via het contactformulier op onze website. Wij reageren altijd binnen 24 uur. Ook in het weekend, wij weten hoe dringend dit vaak kan zijn voor de gedupeerden. Heeft ook u een aantal weken vakantie gekocht tijdens uw vakantie? Dan zijn wij u uiteraard helemaal gratis van dienst. Samen zullen we ervoor zorgen dat in dit geval de poging tot oplichting bij een poging blijft. Ook indien u al langer timeshare eigenaar bent kunnen wij u van dienst zijn. Wij garanderen de ontbinding van uw timeshare contract ook schriftelijk!

Oplichting is in de timeshare industrie een veelgehoord woord. In Europa is het dan ook oppassen voor o.a.  Atlantic Beach Club – Enduria Travel – Anfi – Silverpoint – Diamond Resorts – Club La Costa – Onagrup – Marriott Vacation Club – MGM-Muthu / Atlas / Infiniti  en anderen. WIj raden dan ook aan om ons te contacteren en samen met ons te onderzoeken wat uw beste mogelijkheden zijn om uw timeshare contract te annuleren of te ontbinden.

Timeshare oplichting dient te worden aangepakt. Heeft u nog tips of ontbreekt er volgens u iets op onze website. Laat dan een commentaar achter op onze homepage ( helemaal onderaan) of bel ons: +31 33 2022 096 of reageer via ons contactformulier. Wij nemen altijd binnen 24 uur contact met u op. De praktijken van bedrijven zoals Enduria Travel moeten onder het vergrootglas.

Enduria Travel SL

Timesharestop aan het woord bij RTL4

error: Content is protected !!