Cold Callers oplichting

Cold Callers met betrekking tot uw timeshare lidmaatschap. Dit zijn bedrijven of personen die u zomaar uit het niets contacteren per telefoon. Vrijwel altijd met de mededeling dat zij uw timeshare kunnen verkopen of dat zij geld voor u terug kunnen vorderen omdat uw contract niet 100% wettig zou zijn.

Timeshare eigenaren worden veelvuldig gecontacteerd door deze Cold Callers, of beter gezegd, zij worden lastiggevallen! Hoe komen zij aan uw gegevens? Het antwoord hierop is eenvoudig:

 • Timeshare verkopers of timeshare bedrijven geven uw gegevens door (verkopen uw gegevens) aan iedere cold caller die erg geld voor geeft. Op het moment dat u aangeeft bij een timeshare verkoper of bij uw timeshare bedrijf, dat u van uw timeshare af wilt en u niet ingaat op een eventueel nieuw produkt dat zij u aanbieden, zullen zij eerst trachten om u op andere gedachten te brengen door middel van het doen van een nieuw aanbod, waardoor u denkt van uw timeshare af te zijn maar ondertussen een ander produkt koopt waardoor u financieel nog slechter af bent ( denk hierbij aan de bedrijfsparticipaties van het bedrijf Silverpoint op Tenerife). Indien u dit afwijst zullen zij uw gegevens doorverkopen aan derden… de Cold Callers!
 • U neemt contact op met bedrijven die pretenderen het beste met u voor te hebben. Vaak zijn dit bedrijven, die zogenaamd zonder winstoogmerk een Timeshare Reclaim opstarten of uw timeshare ontbinden, maar ondertussen gefinancierd worden door de timeshare industrie zelf. Zij zijn vaak te herkennen aan het gegeven dat zij geen bezoekadres hebben, zich verschuilen achter een mobiel nummer (in Nederland beginnen deze nummers met +316, in Spanje beginnen deze nummers met +346) en vrijwel altijd gebruik maken van een gratis anoniem Email adres (zoals Gmail, outlook,live enz.) Veel teksten op websites van hen zijn het gevolg van een google vertaling en staan vol met taalfouten.Timeshare eigenaren die worden benaderd door deze Cold Callers, hebben vrijwel allemaal hetzelfde verhaal. Zij geven zich vaak uit als zijnde een notariskantoor of Advocaten kantoor.

Cold Callers en hun werkwijze

Een ander iets dat deze Timeshare Cold Callers ook allemaal gemeen hebben, is het feit dat ze uw geld in hun bezit willen hebben, zonder daar ook maar iets voor te doen!! Cold Callers hebben NOOIT goede bedoelingen!! Onthoud dat uw timeshare verkopen niet mogelijk is en dat er is op dit moment nog geen rechtzaak is geweest waarbij het gerecht geld heeft toegewezen aan timeshare gedupeerden die in handen zijn gevallen van de diverse oplichters die actief zijn in de timeshare branche.

Met name 1 Cold Caller willen wij apart belichten: De website genaamd: Solution for Timeshare. Wees zeer voorzichtig indien u contact heeft met dit bedrijf of website. Er zijn berichten bekend dat deze website gelinkt is aan enkele notoire oplichters in de timeshare industrie. Vermijd ieder contact met deze Cold Callers.

KLIK HIEREn wij beoordelen uw contract en mogelijkheden

Snel contact

10 + 10 =

Cold Callers in de huidige praktijk

Frauduleuze telemarketers bedriegen dagelijks vele mensen, hun telefoon als wapen gebruikend. Deze criminelen hebben als specifiek doelwit de ouderen onder ons. Dit omdat deze in het algemeen veel te beleefd zijn en hierdoor niets snel de telefoon weer op de haak leggen. De Cold Callers en hun succesvolle scam is nog steeds een dagelijks succes omdat zeer vele ouderen nog midden in het leven staan en hierdoor gevoelig zijn voor de fantastische aanbiedingen die hun telefonisch gedaan wordt door de Cold Callers.
De laatste tijd komen er weer zeer vele berichten binnen van kinderen die er zojuist achter zijn gekomen dat hun ouders het slachtoffer zijn geworden van de zogenaamde Cold Callers. Deze ouderen hebben vaak een aanzienlijk bedrag betaald aan deze telemarketers oftewel Criminelen. ( Een Cold Caller is iemand, een persoon of bedrijf, die u uit het niets opbelt. Hoe ze aan uw gegevens zijn gekomen wordt u niet of nauwelijks verteld ).
Ouderen betalen aan dubieuze timeshare herverkoop bedrijven of personen, voor niet bestaande verkopen. Of ze betalen aan zogenaamde Fly-Buy bedrijven die hen een goedkope vakantie aanbiedt. Deze producten worden maar al te vaak verkocht aan mensen van 80 jaar of ouder. Uiteraard wordt hen niet verteld dat de maximale leeftijd om gebruik te maken van deze “Actie” , 60 jaar is.. Tegenwoordig hebben we veel te maken met de zogenaamde Notariskantoren die timeshare eigenaren contacteert met de mededeling dat er een koper voor hun timeshare is, maar er moet eerst nog een achterstallige rekening worden betaald voordat de koop kan doorgaan. Zogenaamde advocaten die timeshare eigenaren benaderen met de mededeling dat het geld dat zij in het verleden zijn kwijtgeraakt aan oplichters is teruggevorderd. Er moet echter nog een kleine Fee worden betaald alvorens de advocaat kan overgaan tot uitbetaling hiervan. Het moge duidelijk zijn dat het hierbij niet gaat om echte advocaten en echte Notarissen maar om ordinaire Cold Callers oftewel Criminelen die op uw geld uit zijn.

Cold Callers

Het is erg gemakkelijk voor de Cold Callers om timeshare eigenaren te benaderen, door hen bang te maken en op hun gevoel in te spelen, door dingen te zeggen zoals: De timeshare verplichting gaat over op uw kinderen, en dat wilt u toch niet… , Wat zullen uw kinderen wel niet denken…, Uw kinderen zullen wel niet blij zijn met het feit dat u een timesharing heeft gekocht, wat gaat u hieraan doen enz. enz. De oudere timeshare eigenaar zal hierdoor snel geneigd zijn om toe te geven en hierdoor veel geld te betalen aan deze Oplichting per telefoon.
Op het moment dat kinderen erachter komen dat hun ouders bezorgd zijn over hun timeshare bezit, weet dan dat het verkopen van een timeshare absoluut onbegonnen werk is. Vraag uzelf altijd af: Waarom zou iemand mijn eigendom willen kopen? Wat is het voordeel voor iemand om mijn lidmaatschap over te nemen. Het antwoord: GEEN IDEE !! Dezelfde timeshare resorts waar u gebruik van maakt en waarvoor u veel geld heeft betaald. Let op, u heeft een groot bedrag betaald voor het recht om gebruik te mogen maken van deze timeshare resorts. Ditzelfde recht heeft ook de NIET TIMESHARE EIGENAAR. Deze kan eenvoudig via het internet dezelfde Resorts boeken. En betaald vaak nog minder dan wat de timeshare eigenaar betaald aan jaarlijkse onderhoudskosten. Indien u dit voor ogen houdt, dan zult u geen slachtoffer worden van de Cold Callers en hun Scam !! Wil u van uw timeshare contract af, laat u dan niet aan het lijntje houden door uw timeshare bedrijf die u verteld dat u uw timeshare maar zelf moet verkopen. U weet inmiddels dat dit onmogelijk is. Neem gewoon contact op met ons op nummer: +31 33 2022 096 , wij zullen ervoor zorgen dat uw timeshare contract wordt ontbonden!

Cold callers herkennen

Ga nooit in zee met bedrijven of personen die:

 • Geen verifieerbare referenties kunnen geven, waaruit blijkt dat zij ervoor zorgen dat u een contract-ontbindings-bevestiging krijgt van uw timeshare bedrijf.
 • U een advies geven om gewoon te stoppen met het betalen van de onderhoudskosten. Dit advies heeft al velen in moeilijkheden gebracht!
 • Geen ontvangstadres hebben, maar voorstellen om ergens op ‘neutraal’ terrein af te spreken.
 • Op hun website nadrukkelijk vragen om uw emailadres achter te laten.
 • Rectificaties hebben moeten plaatsen op hun websites. Dit houdt namelijk in dat zij onwaarheden geplaatst hebben en dus volkomen ongeloofwaardig zijn
 • Nauwe banden hebben met de RDO
 • zich verschuilen achter een postbus of gsm nummer
 • werkzaam zijn op een ander adres dan het registratie adres
 • Gebruik maakt van onduidelijke “google vertalingen”.
 • Een G-mail email-account gebruiken ( Dit zijn emailadressen die door iedereen kan worden aangemaakt en misbruikt)
 • een website hebben die vaak offline wordt gezet. Dit gebeurt namelijk altijd met een reden. Het gaat hierbij altijd om onbetrouwbare bedrijven, stichtingen of personen.
 • zich in Spanje of Portugal bevinden. In geval van een dispuut is het gewoon onmogelijk om uw geld terug te vorderen.
 • u bellen terwijl u hen niet benadert hebt. Mensen die u ongevraagd bellen zijn nooit betrouwbaar! Ook niet wanneer het alleen maar gaat om het invullen van een enquete of vragenlijst.

Hoe gaat u om met cold callers? Eenvoudigweg de telefoon neerleggen en niet in gesprek gaan.
Op deze manier zult u geen slachtoffer worden van de Cold Callers en hun Scamactiviteiten.

Wij willen op deze pagina, een lijst publiceren van Cold Callers die actief zijn geweest of nog steeds actief zijn. Sommige van deze bedrijven / personen verdwijnen soms weer even om vervolgens een paar maanden later weer op te duiken. Laat uw timeshare annuleren door een betrouwbaar bedrijf.

Er zijn genoeg websites te vinden die de bekende Cold Callers vernoemen. Wij hebben ertoe besloten dit niet te doen vanwege het feit dat deze Cold Callers, op het moment dat hun activiteiten bekend zijn geworden, net zo gemakkelijk weer verdwijnen van de aardbodem.

Wel willen wij een aantal hardnekkige Cold Callers hier benoemen:

 • Timeshare Compensation – De mensen achter deze Cold Caller zijn dezelfde personen die ook achter websites zitten zoals: ABC Lawyers en Timeshare Lawyer. Zij benadere zowel Duitstalige, Nederlandstalige- als Engelstalige timeshare eigenaren. De klant moet naar Tenerife komen voor een Presentatie. NIET DOEN!
 • Peninsula Legal Agents – Dit is gewoon een ordinaire cold caller die op een bijzonder amateuristische wijze te werk gaat. Het verbaast ons dan ook enorm dat deze er in is geslaagd om slachtoffers te maken. De website zit vol fouten en er is geen adres meer bekend. = Oplichter!
 • Centaurus Mediations – Deze werkt nauw samen met Silverpoint Vacations hebben wij vernomen. Klanten worden dan ook niet alleen telefonisch benadert, maar krijgen ook een bezoek wanneer ze gebruik maken van resorts van Silverpoint op Tenerife. Silverpoint is het huidige Signallia
 • Gestion Inmobiliaria Malaga – Doet zich voor als zijnde een groot makelaarskantoor. Is echter een ordinaire oplichter die probeert u zover te krijgen dat u een volmacht ondertekent en de advocaatkosten op voorhand betaald. NIET DOEN!
 • The Golden Holidays – Is een zogenaamde timeshare reseller. Net zoals zoveel andere oplichters bevindt deze cold caller zich in Marokko. Ga niet in zee met deze oplichters!
 • World Travel Center – Bevindt zich op Tenerife. Dit bedrijf heeft niets goeds in de zin. Ons advies is dan ook: WEGBLIJVEN!
error: Content is protected !!