ANFI Timeshare op Gran Canaria

De Anfi timeshare verkoopafdeling Anfi Sales SL. heeft wederom een grote tegenslag te verwerken gekregen. Op 13 april 2018 is er wederom een contract nietig verklaard, waardoor Anfi Sales sl het volledige aankoopbedrag moet terugbetalen aan de eigenaar in kwestie!

Aangezien de timeshare eigenaar niet kon aantonen of deze een betaling had gedaan binnen 3 maanden na ondertekening van het koopcontract, hoefde Anfi geen aanbetalingen terug te betalen. Dit alhoewel de eigenaar zeker wist dat deze betalingen had gedaan binnen deze 3 maanden periode. Anfi timeshare contracten kunnen met onze Timeshare Reclaim procedure bijzonder succesvol worden aangevochten.

Meer over Anfi Sales

Anfi timeshare contracten onwettig

De Anfi timeshare Group op Gran Canaria, een mooi resort welke nu enigszins gedateerd begint te raken. Anfi op Gran Canaria heeft in de loop der jaren door hun verkooptak Anfi Sales, een groot aantal onwettige en dus ongeldige contracten afgesloten met klanten. Hieraan is eigenlijk pas in 2015 een einde gekomen, dit vanwege het feit dat door aangespannen timeshare reclaim procedures, Spaanse rechters oordeelden dat de contract inderdaad onwettig en dus ongeldig waren. Deze nietigverklaring van het contract hield in dat Anfi in diverse gevallen het volledige aankoopbedrag moest terugbetalen aan de klant, in andere gevallen werd de Anfi timeshare group veroordeeld tot het terugbetalen van een groot gedeelte van het aankoopbedrag, incl. alle kosten.

Heeft u een contract afgesloten bij ANFI SALES SL. ná 5 januari 1999,  staat er geen einddatum in uw contract of is de looptijd van het timeshare contract langer dan 50 jaar of bent u in het bezit van een floating contract? Dan kunnen wij via onze Timeshare Reclaim ervoor zorgen dat u het grootste gedeelte van uw aankoopbedrag terug zult ontvangen. Deze Timeshare reclaim procedure zal uiteraard in Spanje moeten worden ingeleid, hiervoor maken wij gebruik van onze Spaanse tak Immoclaim. Op deze wijze kunnen klanten gewoon terecht met al hun vragen in Nederland of België, terwijl in Spanje de gerechtelijke procedure wordt gecoördineerd.

In Maart 2018 waren er al 105 gerechtelijke uitspraken geregeistreerd., Dit vanaf 2015. Hiervan waren er 37 tegen Anfi Sales!

Uiteraard krijgen onze timeshare reclaim klanten een schriftelijke garantie.

Anfi timeshare

Het is misschien interessant om te weten dat de inhoud van veel oordelen over gedane betalingen, gedaan door onder andere het hof van beroep in Las Palmas Sectie 5, bepalen, dat gedane betalingen dubbel moeten worden terugbetaald indien het volgende van toepassing is.

  1. Iedere betaling die u heeft gedaan binnen 3 maanden na ondertekening van uw contract is illegaal, dus niet alleen die betaling die door u is gedaan binnen de wettelijke bedenktijd! Deze betalingen kunnen door ons DUBBEL worden teruggevorderd via onze Timeshare Reclaim
  2. Gedurende die periode heeft de consument geen gebruik gemaakt van het resort in kwestie
  3. Het speelt geen rol of de betaling is gedaan aan een trustee zoals Hutchinson of FNTC of aan het timeshare bedrijf zelf
  4. Deze bedragen kunnen altijd worden geclaimd, er is geen voorgeschreven tijdsbestek waarbinnen dit moet gebeuren.

Reclaim beoordelinghier invullen

Anfi timeshare leden worden benaderd

Steeds meer klanten benaderen ons met hetzelfde verhaal:

Anfi gran Canaria timeshare leden worden ongevraagd per E-mail en telefonisch benaderd door medewerkers van onder andere  Timeshare Compensation en Centaurus Mediations waarvan de laatste 2 werkzaam zijn op Tenerife, Iedere keer met hetzelfde verhaal. De timeshare eigenaar, meestal gaat het hierbij om Anfi timeshare eigenaren en Diamond resorts eigenaren, wordt erop geattendeerd dat er in 1999 en 2011 een timeshare wetgeving is gelanceerd in Europa en dat deze bedrijven wel even hun geld terug zullen vorderen. De e-mails, waarvan er een groot aantal in ons bezit zijn, zijn relatief kort en bevatten een 4 a 5 tal links. Het leuke is echter dat al deze links van deze bedrijven zelf zijn of van een “bevriende” website.

In de praktijk komt het op het volgende neer, zo zeggen met name onze Anfi Gran Canaria klanten: men zegt dat er geen kosten op voorhand moeten worden betaald en dat men fijn naar Gran Canaria of Tenerife kan komen om een weekje vakantie te vieren. Gelijktijdig zal men dan met iemand van bijvoorbeeld CLA een bezoekje brengen aan een advocaat in Arguineguin. Daar krijgt men echter te horen dat er wel degelijk een betaling vooraf gedaan dient te worden. Dit kunnen zijn: Juridische kosten of bijvoorbeeld de kosten om hun dossier te laten vertalen enz. Deze kosten kunnen oplopen tot bedragen tussen de €6000 en €10.000. Een aantal klanten van ons hebben dit soort bedragen lang geleden betaald en hebben nu te horen gekregen dat er geen mogelijkheden zijn voor hen. Ook het contract wordt niet ontbonden.

Ons advies: Ga niet met deze bedrijven in zee!! Wilt u meer informatie of wilt u gewoon van uw timeshare contract, bij onder andere de Anfi timeshare group, af. Neem dan snel contact met ons op! +31 33 2022 096

Onthoud dat bedrijven zoals Centaurus Mediations en Timeshare Compensation niet alleen Anfi gran Canaria Timeshare leden benaderen, maar dat deze bedrijven de gegevens van iedere timeshare eigenaar trachten te bemachtigen. Wees dus voorzichtig met aan wie u uw gegevens geeft! Ga nooit in zee met bedrijven die zich verschuilen achter GSM nummers, Gmail accounts en postbussen. Vragen ze ook nog eens, voordat ze contact met u hebben gehad, om kopies van uw timeshare documenten, wees dan extra alert en vooral ..op uw hoede!

KLIK HIEREn wij beoordelen uw contract en mogelijkheden

 

Anfi timeshare

Anfi Timeshare

Sinds 2 jaren betaal ik de jaarlijkse kosten niet meer omdat ik een appartement kreeg toegewezen(Ruil),dat niet meer waard is dan 2 sterren. Het maakt ze helemaal niets uit. Wel heb ik nu bericht gekregen van een deurwaarder met het dringende verzoek om de uitstaande kosten te betalen.Hoe kan ik mijn Anfi timeshare contract annuleren?

Hr. T. – Club Monte ANFI

Anfi Timeshare

Toen we onze timeshare kochten vertelden ze ons dat het een enorm goede investering zou zijn. Als we het zouden willen verkopen dan zouden we er veel meer geld voor terug krijgen. En anders dan zou Anfi het zeker terugnemen voor hetzelfde geld als waar wij het voor gekocht hadden. Nou dat klopt allemaal absoluut niet!! We willen ons Anfi contract beeindigen maar Anfi doet helemaal niets. Hopelijk kunnen jullie iets voor ons doen?

Mevr. O. – ANFI & Radisson Malta

Anfi Timeshare

In februari 2008 heb ik bij ANFI een timeshare gekocht. Toen ik thuis kwam heb ik geprobeerd m het contract te annuleren, zonder succes. Sindsdien is mijn advocaat ermee bezig. Hij vertelde me nu dat ook hij niets voor me kan betekenen. Kan iemand me helpen mijn Anfi contract te annuleren?

Mevr. P. – ANFI Beach Club, Gran Canaria

Anfi Timeshare

Zijn lid sinds 1999. Omdat we ondertussen in Zuid Afrika wonen willen we er graag vanaf. Hebben al contact gehad met Anfi maar ze geven ons geen mogelijkheid om ons contract te annuleren. Kan Timeshare Stop ons helpen met dit Anfi timeshare probleem? Dank u wel voor de moeite.

Mevr. Hilde – Puerto ANFI, Gran Canaria

Anfi Timeshare

Zeer hoge jaarlijkse kosten zijn het grote nadeel van een timeshare. Als men niet extreem vroeg boekt krijgt men nooit het Resort dat men wil. Niemand had ons daar voor gewaarschuwd. Een hele dure les die we geleerd hebben. Hoe annuleer ik nu deze timeshare ellende? kunnen jullie onze overeenkomst met Anfi ontbinden.

Hr. L. – Gran ANFI

Anfi Timeshare

Hoge jaarlijkse kosten en bijna onmogelijk om een week te boeken in het appartement. Willen het Anfi timeshare contract stopzetten.

Hr. van d. O. – ANFI Monte, Gran Canaria

Anfi Timeshare

Ik kan me het niet meer veroorloven en ben dringend op zoek naar hulp. Ik zit vast aan deze Anfi timeshare ellende, zonder het vooruitzicht dat ik er ooit nog vanaf kom. Het wordt nu echt een grote last voor ons en kan het me gewoon niet meer veroorloven. We hebben al vaak een betaal achterstand gehad. We hebben toen Anfi op Gran Canaria gecontacteerd. Respons was dat ik het zo snel mogelijk moet zien te betalen.Ik wil mijn Anfi timeshare contract snel annuleren maar heb deskundige hulp nodig.

Hr. d. W. – ANFI Puerto, Gran Canaria

Anfi Timeshare

Mijn appartement ligt in Puerto Anfi. Ik heb het al sinds 8 jaar en moet er vanwege de enorm hoge kosten zo snel mogelijk van mijn contract met Anfi af.

Herr K. – ANFI Del Mar, Gran Canaria

Anfi Gran Canaria

Woensdagavond 19 aug 2015 jl. wilden mijn man, me kinderen en ik een hapje gaan eten in Playa del Ingles te Gran canaria.
We werden gelijk aangesproken door een vriendelijke Belgische dame genaamd Isabella. Ze was blij even Hollands te kunnen spreken en het ging eerst over koetjes en kalfjes en later vroeg ze of we ook wel eens een ander strand zouden willen zien met wit zand een echt bounty/eiland. Ze hadden daar een nieuw hotel gebouwd en ze vroegen ons of wij daar heen wilden om onze mening te geven over het hotel, want dat was voor hun erg belangrijk .
In ruil voor onze tijd ( ze zeiden 90 minuten ) en onze mening zouden we een excursie krijgen en werden we gehaald en gebracht met de taxi en we konden onze strandspullen meenemen om een middag daar op het strand door te brengen.
Nou dat leek ons wel een leuke deal, aangezien excursies voor 4 personen niet te betalen waren voor ons en een andere omgeving is altijd leuk om even te zijn.Nou goed we zouden de volgende dag om 8.45 uur gehaald worden.
Keurig op tijd stond er een taxi klaar die ochtend en Isabella en Darrel begeleidden ons naar de taxi, waar bij het instappen nog even werd gevraagd of we getrouwd waren, naar onze leeftijd en of we onze vakantie gratis hadden gekregen..en toen werden we naar Anfi gebracht. We moesten even wachten aan een tafeltje en ik dacht nog dat er meerdere mensen zouden komen.
Toen kwam er een keurige Hollandse man op ons af en stelde zich voor met de naam Harry, degene die de rondleiding zou doen was er niet dus hij moest even invallen deed hij ons geloven. Hij kwam erbij zitten en we begonnen met het doornemen van een vragenlijstje. Het leek op een onschuldig vragenlijstje die niet meer was voor mij als een soort enquete, voor je mening van hotel.
We gingen beginnen aan de rondleiding en nogmaals vroeg hij of we de tijd hadden. Ik zei dat we vroeg waren dus na 90 minuten was het nog steeds vroeg.. Ik kreeg als antwoord dat het niet ging lukken in 90 minuten want het zou kunnen uitlopen.. Nou goed dacht ik dan 2 uurtjes…
En zo begon de rondleiding op het Anfi timeshare resort. Hij begon te vertellen over het ontstaan van het gebouw en dat die man voor zichzelf een paradijsje had gebouwd en hij wilde alleen vriendelijke,gezellige mensen om zich heen. En zo zou hij daar zijn laatste jaren willen slijten.
Dat bleek enorm uitgegroeid te zijn tot een megabedrijf van de Anfi timeshare Group, wat was afgeleid van het amfitheater . Maar er zouden daar alleen gezellige mensen uitgenodigd worden, geen Russen wilden ze daar hebben. Hij vertelde nog wat over zichzelf waar hij woont en dat zijn vrouw en 2 dochters ook werkzaam zijn in het bedrijf, en liet me steeds foto’s zien op zijn telefoon over de zonsondergang en zijn huis enz.. We namen de taxi en kwamen aan bij playa de amadores daar zouden we eerst even een kopje koffie drinken. Maar we liepen daar en alles bleek nog dicht te zijn alsof hij daar voor het eerst kwam.. Vertelde verder en liet het café van Marianne Weber zien en helaas geen koffie op naar een andere plek. Ook weer een pracht boulevard met prachtige bedjes en lagunes.. Een haven en met bananenbomen een prachtresort.. En ja hoor hier konden we na de rondleiding door die tuin koffie drinken.. Heerlijke koffie met tapas, nu ik dit opschrijf bedenk ik me dat ze ons zomaar iets toegediend zouden kunnen hebben, ik kijk daar niet van op.. Hij liep even weg en sprak in het Spaans wat tegen die man… Maar goed dat is een idee… Aangezien ik echt niet zomaar in deze gein zou trappen en eerst een lach had en na de ondertekening in de taxi vreselijk verdrietig was over wat er gebeurd was.. Hoe kon dit gebeuren??
Na de koffie stapten we weer in een taxi en werden we naar hun andere complex van de Anfi timeshare machine gebracht.. Die was echt schitterend maar daar was het al voor anderhalf jaar volgeboekt, maar die was enorm mooi en dat wisten ze.. Echt sprookjesachtig mooi. Vervcolgens gingen we in de taxi naar Anfi Tauro Golf en begon de rondleiding in de kamers.. Tijdens de koffie vroeg mijn man al naar de prijs en hij begon met € 3250,- nou zegt mijn man dat wordt het dan niet en gelijk kreeg ik een nieuwe prijs € 2500,- Dat kwam iets meer in ons budget. Voor 1 keertje even van luxe kunnen genieten…
En toen kwamen alle aanbiedingen en ging hij aan onze kinderen vragen wat hun belangrijk vonden… Tja.. Pubers zeggen WIFI. Airco… En laat dat nou net standaard in iedere kamer van Anfi aanwezig zijn. Ik zeg nog dat wij geen golfers zijn maar dat is niemand zegt hij..  Achteraf vreemd.. Een golfpark en ze nodigen ons uit .(mijn man heeft een tattoo op zijn arm) niet echt iemand die je in een golfkarretje ziet zitten. Maar er zouden pendelbussen rijden naar het strand en het andere complex. En daar mochten we dan ook allemaal gebruik van maken. Nu snap ik dus waarom we niet eerder koffie hadden kunnen drinken, we moesten gewoon dat andere zien.. Hij bleef maar aan de kinderen vragen of ze zich daar wel thuis zouden voelen en zo wakker wilden worden.. Tuurlijk, Wie niet !!
Nou na de rondleiding die al uren langer duurde dan die 90 minuten gingen we op het terras zitten bij het hotel en hij begon te vertellen over de prijs.
Het pakket wat we zouden kopen bij Anfi zou bestaan uit 2 weken verblijf in hun hotel op basis van logies en zonder ticket maar wel transfer van en naar het vliegveld. Een welkomst cocktail, beach party, gym, barbecueavond, excursies naar de markt en boottocht en naar de grotten en het gebruik van heerlijke zonnebedden… Teveel om op te noemen. Die weken mochten we ook verdelen in 2x 1 week en we mochten 2 personen gratis meenemen.
Hij vertelde dat ze daar bij Anfi geen hoog of laagseizoen kennen en dat de prijs het hele jaar hetzelfde is, de bedoeling was dat ze het goedkoper konden aanbieden aan gewone gezinnen omdat er geen reisbureau aan te pas kwam en dat de belasting daar maar 7% is in vergelijking van de 21% bij ons in Nederland. Klinkt allemaal vrij logisch, en Harry bleef maar om ons heel hangen en tijd te rekken.. En mijn man en ik kregen geen gelegenheid om samen even te overleggen. Dus ik kijk mijn man aan en hij zegt van nou zullen we dan maar alvast onze vakantie voor volgend jaar maar vast leggen.. Nou oké .. Kids blij en we dachten een heerlijke vakantie te hebben geboekt. Er kwam een fles champagne op tafel en nadat we dat gedronken hadden, kwam het zakelijke deel …
We moesten een aanbetaling doen van 30% dat op € 750,- uit kwam en de rest in 5 termijnen van 350,- euro per maand te voldoen .
Maar ik had al mijn passen in de kluis liggen in mijn eigen accommodatie.
Nou geen punt zei Harry dan halen we dat toch even op. En zo ging hij mee, weer geen minuut privé . Ik pakten mijn bankpas en hij vroeg om ook gelijk je paspoort mee te brengen want dan konden ze daar een kopie van maken en hoefden we dat niet na te sturen. Nou alles mee en weer terug met de taxi en nu moesten we in een lobby wachten.
We gaan zitten aan een tafeltje en praten nog wat en we moesten wachten op Lars. Hij was van de financiële zaken. Ineens duurde me het allemaal te lang en ik wilde daar zo snel mogelijk weg …Eindelijk waren we aan de beurt en Lars stelt zich voor en we gaan zitten. Hij vraagt of we gelijk de aanbetaling aan Anfi kunnen doen om te kijken of de pas het deed.
Oké vreemd maar goed.. Het bonnetje ging in een envelop en als we na het lezen van de overeenkomst het ons toch niks leek werd het terug gestort. Een brief in het Hollands met spelfouten begon het mee.. Daar moesten we verder niet op letten.. Wel vreemd voor zo’n bedrijf die geen standaard brief in het beschaafd Nederlands kan maken. Na die brief kwam de brief waar hij zich in voorstelde.. Nou een beetje gelachen om zijn foto ( hijzelf ) kwam de brief over de bankgegevens voor de restbetalingen van hun.
En toen kwam de overeenkomst / reservering van Anfi.
We moesten het aandachtig doorlezen maar toen we aan het lezen waren vroeg hij of hij door kon naar de volgende punt.. Vreemd natuurlijk.. En zo begonnen we vluchtig te lezen. Nou kon niks vreemds vinden en het leek duidelijk voor ons die dit helemaal niet kende.. En we moesten allebei op elke pagina een paraaf zetten en aan het eind onze handtekening . We zijn ook beide verantwoordelijk verklaard.
Nou hij vroeg nogmaals of de vakantie bij Anfi wat voor ons was en dat leek ook nog steeds zo en zo kwam de pinbon uit de envelop en kregen we een map mee met alles erin en nog een fotoalbum en dvd zodat we thuis ook vol enthousiasme konden laten zien aan vrienden hoe geweldig hun zijn.
Bij deze zakelijke actie mocht Harry ook niet bij zijn. Die ontving ons weer daarna en dacht ik weg te kunnen maar ineens wilde hij dat we in een golfkarretje gingen zitten en hij zei dat we dat nog tegoed hadden. De excursie die we zouden krijgen bleek volgeboekt te zijn en we zouden 1 dag daar op die witte zonnebedjes mogen liggen maar ook dat bleek ineens vol te zijn.
We gingen weg en liepen een stukje en het nare gevoel bleef.. Mijn man zei nog ” doe eens vrolijker we hebben net een vakantie geboekt” maar ik kon niet helder nadenken was me oriëntatie kwijt na al die taxiritjes met hem en was totaal de weg kwijt en wilde naar mijn eigen accommodatie.
Eenmaal in de taxi stortte ik in en raakte overstuur.. Wat hadden we gedaan ?! Het voelde niet goed.. Ik zou niet zonder na te denken en overleg zoiets ondertekenen.. Ik probeerde het van me af te zetten en eenmaal terug voelde ik me weer vertrouwd. Tot de laatste dag daar.. We moesten op de bus wachten in de lobby en daar was internet.
Mijn man begon te googelen naar Anfi Timeshare en de angst sloeg me om het hart. Eenmaal thuis gelijk gegoogled en wist dat ik in een web van Anfi was verstrikt.
We belde naar hun en ze stonden ons eerst keurig te woord en het zou echt alleen om een vakantie gaan.. Mijn man liet gelijk een datum vastleggen en na de volledige betaling zou ik een bevestiging krijgen wat betreft de datum. Erg vreemd maar er moest eerst betaald worden. Weer een avond op internet en toen zei ik dat dit niet goed was tegen mijn man en dat we er vanaf moesten maar dat bleek niet zo makkelijk te gaan. Er werd ons, zo vertelde een medewerkster van de Anfi Timeshare ellende me, dat er duidelijk in het contract van Anfi op geattendeerd werd dat er geen annulering mogelijk was en er geen terugbetalingen werden gedaan. En niet verder betalen zien hun als wanbetalen en dan kregen we te maken met de Spaanse autoriteiten. We hebben een mail gestuurd en een aangetekende brief. De volgende dag werd ik gebeld door Anfi wat de reden was naar aanleiding van de mail.
Ik trachtte de vrouw het een en ander uit te leggen en ze vertelde me al gauw dat er eigenlijk geen weg terug is.. Dat het niet gaat om timesharing en een aanbetaling op een boeking van een vakantiepakket gewoon toegestaan is, en ze vertelde me dat tv-programma’s inschakelen geen zin heeft en aangetekende brieven ook niet. Die zouden op de grote hoop komen en dan van hun advokaat een standaard brief te krijgen met de mededeling dat ik geen rechten hebt en gewoon moet betalen.

Ik ben erg blij dat u contact met me heeft genomen m.b.t. de Anfi timeshare fout omdat ik gewoon niet meer weet wat ik moest doen.
En door uw gesprek lijkt het weer iets positiever.
Hartelijk dank.

contact met onsklik hier

error: Content is protected !!