Anfi slachtoffers

Anfi slachtoffers

Wederom neemt een Anfi slachtoffers contact met ons op. Anfi op Gran Canaria blijft maar doorgaan. Hierdoor zullen wij wat meer aandacht gaan geven aan de praktijken van dit bedrijf. Er is echter hoop voor de vele Anfi slachtoffers

Lees het relaas van dit Anfi slachtoffer en wees gewaarschuwd!

Ingestuurd door een klant die bijna een Anfi slachtoffer zou geworden zijn.

Woensdagavond 19 aug jl. wilden mijn man, me kinderen en ik een hapje gaan eten in Playa des ingles te Gran canaria.
We werden gelijk aangesproken door een vriendelijke Belgische dame genaamd Isabella.
Ze was blij even Hollands te kunnen spreken en het ging eerst over koetjes en kalfjes en later vroeg ze of we ook welleens een ander strand zouden willen zien met wit zand een echt bountyeiland.
Zij hadden daar een nieuw hotel gebouwd en ze vroegen ons of wij daar heen wilden om onze mening te geven over het hotel, want dat was voor hun erg belangrijk .
In ruil voor onze tijd ( ze zeiden 90 minuten ) en onze mening zouden we een excursie krijgen en werden we gehaald en gebracht met de taxi en we konden onze strandspullen meenemen om een middag daar op het strand door te brengen. De meeste Anfi slachtoffers zullen zo wel begonnen zijn.

Anfi slachtoffers
Nou dat leek ons wel een leuke deal, aangezien excursies voor 4 personen niet te betalen waren voor ons en een andere omgeving is altijd leuk om even te zijn.
Nou goed we zouden de volgende dag om 8.45 uur gehaald worden.
Keurig op tijd stond er een taxi klaar die ochtend en Isabella en Darrel – Hoeveel Anfi slachtoffers hebben dit al bij hen gedaan? –  begeleidden ons naar de taxi, waar bij het instappen nog even werd gevraagd of we getrouwd waren, naar onze leeftijd en of we onze vakantie gratis hadden gekregen..en toen werden we naar het hotel gebracht.
We moesten even wachten aan een tafeltje en ik dacht nog dat er meerdere mensen zouden komen.
Toen kwam er een keurige Hollandse man op ons af en stelde zich voor met de naam Harry.
Degene die de rondleiding zou doen was er niet dus hij moest even invallen deed hij ons geloven.
Hij kwam erbij zitten en we begonnen met het doornemen van een vragenlijstje. ( Alsof ze de Anfi slachtoffers uitzoeken )
Het leek op een onschuldig vragenlijstje die niet meer was voor mij als een soort enquete, voor je mening van hotel.
We gingen beginnen aan de rondleiding en nogmaals vroeg hij of we de tijd hadden.
Ik zei dat we vroeg waren dus na 90 minuten was het nog steeds vroeg.. Ik kreeg als antwoord dat het niet ging lukken in 90 minuten want het zou kunnen uitlopen.. Nou goed dacht ik dan 2 uurtjes…
En zo begon de rondleiding.. Hij begon te vertellen over het ontstaan van het gebouw en dat die man voor zichzelf een paradijsje had gebouwd en hij wilde alleen vriendelijke,gezellige mensen om zich heen. En zo zou hij daar zijn laatste jaren willen slijten.
Dat bleek enorm uitgegroeid te zijn tot een megabedrijf Anfi , wat was afgeleid van het amfitheater .
Hij vertelde nog wat over zichzelf waar hij woont en dat zijn vrouw en 2 dochters ook werkzaam zijn in het bedrijf.
En liet me steeds foto’s zien op zijn telefoon over de zonsondergang en zijn huis enz.. Anfi slachtoffers
We namen de taxi en kwamen aan bij Playa Amadores daar zouden we eerst even een kopje koffie drinken. Nou daar hadden we wel trek in, maar we liepen daar en alles bleek nog dicht te zijn alsof hij daar voor het eerst kwam..
Ook weer een pracht boulevard met prachtige bedjes en lagunes.. Een haven en met bananenbomen een prachtresort.. En ja hoor hier konden we na de rondleiding door die tuin koffie drinken.. Heerlijke koffie met tapas, nu ik dit opschrijf bedenk ik me dat ze ons zomaar iets toegediend zouden kunnen hebben, ik kijk daar niet van op.. Hij liep even weg en sprak in het Spaans wat tegen die man… Maar goed dat is een idee… Aangezien ik echt niet zomaar in deze gein zou trappen en eerst een lach had en na de ondertekening in de taxi vreselijk verdrietig was over wat er gebeurd was.. Hoe kon dit gebeuren??
Na de koffie stapten we weer in een taxi en werden we naar hun andere complex gebracht.. Die was echt schitterend maar daar was het al voor anderhalf jaar volgeboekt, maar die was enorm mooi en dat wisten ze.. Echt sprookjesachtig mooi.
Hij ging naar het toilet en toen stapten we weer in de taxi naar Anfi Tauro Golf en begon de rondleiding in de kamers..Hier worden de Anfi slachtoffers klaargestoomd voor de slachtbank
Tijdens de koffie vroeg mijn man al naar de prijs en hij begon met € 3250,- nou zegt mijn man dat wordt het dan niet en gelijk kreeg ik een nieuwe prijs € 2500,-
Dat kwam iets meer in ons budget. Voor 1 keertje even van luxe kunnen genieten…
En toen kwamen alle aanbiedingen en ging hij aan onze kinderen vragen wat hun belangrijk vonden… Tja.. Pubers zeggen WIFI. Airco… En laat dat nou net standaard in iedere kamer aanwezig zijn..
In de kamer zat een compleet ingerichte keuken en badkamer en een slaapkamer met eigen jacuzzi en nog veel meer… Prachtig uitzicht.
Ik zeg nog dat wij geen golfers zijn maar dat is niemand zegt hij.. Achteraf vreemd.. Een golfpark en ze nodigen ons uit ..( mijn man heeft een tattoo op zijn arm) niet echt iemand die je in een golfkarretje ziet zitten.
Maar er zouden pendelbussen rijden naar het strand en het andere complex. En daar mochten we dan ook allemaal gebruik van maken.. Nu snap ik dus waarom we niet eerder koffie hadden kunnen drinken, we moesten gewoon dat andere zien..
Hij bleef maar aan me kinderen vragen of ze zich daar wel thuis zouden voelen en zo wakker wilden worden.. Tuurlijk !! Wie niet !!
Nou na de rondleiding die al uren langer duurde dan die 90 minuten gingen we op het terras zitten bij het hotel en hij begon te vertellen over de prijs.
Het pakket wat we zouden kopen zou bestaan uit 2 weken verblijf in hun hotel op basis van logies en zonder ticket maar wel transfer van en naar het vliegveld.
Een welkomst cocktail, beach party, gym, barbecueavond, excursies naar de markt en boottocht en naar de grotten en het gebruik van heerlijke zonnebedden… Teveel om op te noemen.
Die weken mochten we ook verdelen in 2x 1 week en we mochten 2 personen gratis meenemen.. In ons geval waren dat uiteraard onze kinderen. Anfi slachtoffers hebben allemaal dezelfde onzin gehoord.
Hij vertelde dat ze daar geen hoog of laagseizoen kennen en dat de prijs het hele jaar hetzelfde is, de bedoeling was dat ze het goedkoper konden aanbieden aan gewone gezinnen omdat er geen reisbureau aan te pas kwam en dat de belasting daar maar 7% is in vergelijking van de 21% bij ons in Nederland.
Klinkt allemaal vrij logisch. Maar dat zullen alle Anfi slachtoffers wel zeggen
En Harry bleef maar om ons heel hangen en tijd te rekken.. En mijn man en ik kregen geen gelegenheid om samen even te overleggen.
Dus ik kijk mijn man aan en hij zegt van nou zullen we dan maar alvast onze vakantie voor volgend jaar maar vast leggen.. Nou oké .. Kids blij en we dachten een heerlijke vakantie te hebben geboekt. Er kwam een fles champagne op tafel en nadat we dat gedronken hadden,
kwam het zakelijke deel …
We moesten een aanbetaling doen van 30% dat op € 750,- uit kwam en de rest in 5 termijnen van 350,- euro per maand te voldoen .
Maar ik had al mijn passen in de kluis liggen in mijn eigen accommodatie.

Anfi slachtoffers
Nou geen punt zei Harry dan halen we dat toch even op.. Vreemd dat hij meeging maar goed hij wist waar we zaten en wilde het daar ook wel even zien.. En zo ging hij mee, weer geen minuut privé, ik pakte mijn bankpas en hij vroeg om ook gelijk je paspoort mee te brengen want dan konden ze daar een kopie van maken en hoefden we dat niet na te sturen.
Nou alles mee en weer terug met de taxi en nu moesten we in een lobby wachten.. Mijn dochter vroeg om de free WiFi maar dat was er niet..
Hij begon weer te vertellen over de bekende sporters die het daar promoten en daar komen omdat het er zo geweldig is . We gaan zitten aan een tafeltje en praten nog wat en we moesten wachten op Lars. Hij was van de financiële zaken. Ineens duurde me het allemaal te lang en ik wilde daar zo snel mogelijk weg … Eindelijk waren we aan de beurt en Lars stelt zich voor en we gaan zitten. Hij vraagt direct of we gelijk de aanbetaling kunnen doen om te kijken of de pas het doet.  Oké vreemd, maar goed.. Het bonnetje ging in een envelop en als we na het lezen van de overeenkomst het ons toch niks leek werd het terug gestort.
Een brief in het Hollands met spelfouten begon het mee.. Daar moesten we verder niet op letten.. Anfi slachtoffers hebben dit vaak niet opgemerkt. Wel vreemd voor zo’n bedrijf die geen standaard brief in het beschaafd Nederlands kan maken.
Na die brief kwam de brief waar hij zich in voorstelde.. Nou een beetje gelachen om zijn foto ( hijzelf ) kwam de brief over de bankgegevens voor de restbetalingen van hun. En toen kwam de overeenkomst / reservering. We moesten het aandachtig doorlezen maar toen we aan het lezen waren vroeg hij of hij door kon naar de volgende punt.. Vreemd natuurlijk.. En zo begonnen we vluchtig te lezen. Nou kon niks vreemds vinden en het leek duidelijk voor ons die dit helemaal niet kende..  En we moesten allebei op elke pagina een paraaf zetten en aan het eind onze handtekening . We zijn ook beide verantwoordelijk verklaard.  Nou hij vroeg nogmaals of de vakantie wat voor ons was en dat leek ook nog steeds zo en zo kwam de pinbon uit de envelop en kregen we een map mee met alles erin en nog een fotoalbum en dvd zodat we thuis ook vol enthousiasme konden laten zien aan vrienden hoe geweldig hun zijn.  Bij deze zakelijke actie mocht Harry ook niet bij zijn. Die ontving ons weer daarna en dacht ik weg te kunnen maar ineens wilde hij dat we in een golfkarretje gingen zitten en hij zei dat we dat nog tegoed hadden en scheurde letterlijk over de golfbaan heen… Ik voelde me ineens er niet meer prettig bij en kreeg een heel vreemd gevoel ineens. Dacht dat het aan mij lag en hoopte dat het snel over ging.
Eindelijk na lange tijd stopte hij en dat was het dan.. De excursie die we zouden krijgen bleek volgeboekt te zijn en we zouden 1 dag daar op die witte zonnebedjes mogen liggen maar ook dat bleek ineens vol te zijn. We gingen weg en liepen een stukje en het nare gevoel bleef.. Mijn man zei nog ” doe eens vrolijker we hebben net een vakantie geboekt” maar ik kon niet helder nadenken was me oriëntatie kwijt na al die taxiritjes met hem en was totaal de weg kwijt en wilde naar mijn eigen accommodatie.
Eenmaal in de taxi stortte ik in en raakte overstuur.. Wat hadden we gedaan ?! Het voelde niet goed.. Ik zou niet zonder na te denken en overleg me me man zoiets ondertekenen. Ik probeerde het van me af te zetten en eenmaal terug voelde ik me weer vertrouwd.  Tot de laatste dag daar.. We moesten op de bus wachten in de lobby en daar was internet. Mijn man begon te googelen en de angst sloeg me om het hart.
Eenmaal thuis gelijk gegoogled en wist dat ik in een web van Anfi was verstrikt…zoals zovele Anfi slachtoffers.  We belde naar hun en ze stonden ons eerst keurig te woord en het zou echt alleen om een vakantie gaan.. Mijn man liet gelijk een datum vastleggen en na de volledige betaling zou ik een bevestiging krijgen wat betreft de datum. Erg vreemd maar er moest eerst betaald worden.
Weer een avond op internet en toen zei ik dat dit niet goed was tegen mijn man en dat we er vanaf moesten maar dat bleek niet zo makkelijk te gaan. Er werd ons duidelijk in het contract geattendeerd op geen annulering en geen terugbetalingen.. En niet verder betalen zien zij als wanbetalen en dan kregen we te maken met de Spaanse autoriteiten. We hebben een mail gestuurd en een aangetekende brief.
En de volgende dag werd ik gebeld door hun,naar aanleiding van de mail. Ik trachtte de vrouw het een en ander uit te leggen en ze vertelde me al gauw dat er eigenlijk geen weg terug is.. Dat het niet gaat om timesharing en een aanbetaling op een boeking van een vakantiepakket gewoon toegestaan is, en ze vertelde me dat tv-programma’s inschakelen geen zin heeft en aangetekende brieven ook niet. Die zouden op de grote hoop komen en dan van hun advokaat een standaard brief te krijgen met de mededeling dat ik geen rechten hebt en gewoon moet betalen. In de mail die ik hun moest sturen moest ik vertellen over Harry en dat ik psychisch in de war er van was geworden en dat we het helemaal niet konden betalen en dat we geen tijd kregen om samen te overleggen.
Nou daar had ik een punt zei zij.. Ze ging me proberen te helpen maar ze beloofd niks .. En ik moest een email sturen waarin stond dat Harry ons geen tijd gaf om te overleggen en dat ik overstuur was… Nou prima dat zal ik wel doen. Ze vroeg me wanneer ze me terug kon bellen en ze zei zelf dat zal vrijdag worden. Voor mij gezien precies NA 1 week… En daar wacht ik nu op wat ze me dan zal gaan vertellen…
Het lijkt mij erg vreemd dat ze zoveel moeite doen om je binnen te halen en eenmaal in hun web gaan ze me nu ineens proberen te helpen het contract te ontbinden… Lijkt mij erg sterk maar we zullen zien.

Ik ben erg blij dat ik contact met u heb genomen omdat ik gewoon niet meer weet wat ik moest doen.
En door het gesprek met u lijkt het weer iets positiever.
Hartelijk dank.

UPDATE: 27-08-2015
Na onze tussenkomst heeft Anfi nu telefonisch toegezegd aan deze Anfi slachtoffers dat ze de door gedane aanbetaling gaan terugbetalen!! wordt vervolgd.

error: Content is protected !!